Çocuklar Yaz Spor Okulları'ndan çıkmıyor

27 ayrı branşta ve ücretsiz gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları eğitim ve eğlencenin adresi haline geldi

Çocuklar Yaz Spor Okulları'ndan çıkmıyor

27 ayrı branşta ve ücretsiz gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları eğitim ve eğlencenin adresi haline geldi

10 Ağustos 2014 Pazar 12:51
Çocuklar Yaz Spor Okulları'ndan çıkmıyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 27 ayrı branşta açtığı ücretsiz Yaz Spor Okulları ile Türkiye'ye örnek bir eğitim hizmetini hayata geçirdi. Çocukların yaz aylarındaki en büyük eğlencesi haline gelen Yaz Spor Okulları, aynı zamanda verdiği kaliteli eğitimle de göz dolduruyor. 5-18 yaş arasındaki tüm çocuklar, birbirinden farklı spor branşlarını, uzman eğitmenler gözetiminde ve Kocaeli'nin gözde spor tesislerinde öğrenme imkânı buluyor. Büyükşehir bu yılki yaz spor kurslarını Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenliyor.

ÇOCUKLAR EN İYİSİNE LAYIK

Yaz Spor Okulları, çocukların en değerli karne hediyesi haline geldi. Yaz aylarında vakitlerini sporla değerlendiren çocuklar, birçok önemli branşı da öğrenme şansı yakaladı. Kocaelili çocukların her zaman en iyisine layık olduğunu ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu kapsamdaki tüm imkânları seferber etti. Yaz Spor Okulları, Büyükşehir Belediyesi'nin spor tesislerinin yanı sıra kentin diğer önemli tesislerinde haftanın her günü gerçekleştiriliyor.

YELKEN VE BİNİCİLİK ÇOCUKLARIN GÖZDESİ

Büyükşehir Belediyesi bu yılki yaz okullarındaki branş seçimleriyle ezber bozdu. Klasik branşların yanı sıra yaz okullarına dâhil edilen yelken, binicilik gibi spor branşları çocukların büyük ilgisini çekti.

GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI İLE TANIŞTIK

Çocuklar özellikle sıcak yaz günlerinde İzmit Yelken Kulübü'nde verilen yelken branşı derslerine yoğun ilgi gösteriyor. Branş öğrencileri uzman eğitmenler gözetiminde Körfez'in mavi sularında özgürlüğe ve kardeşliğe yelken açıyor. Yelken eğitmenleri Yaz Spor Okulları'na gelen çocukların yeteneklerinin kendilerini şaşırttığını ifade ederken, geleceğin olimpiyat şampiyonları ile tanıştıklarını kaydetti.

KARAR VERMEDE ÜÇ YÜZ KAT FAZLA YETİYE SAHİPLER

Yelken sporunun hem bireysel hem de bir ekip sporu olduğunu hatırlatan eğitmenler, "Yelken sporu yapan çocuklar karar verme konusunda diğer spor branşlarına oranla üç yüz kat fazla yetiye sahip oluyor. Öğrenci, yelken sporu yaparken, bir yandan tek başına karar veriyor, diğer yandan ise yardımlaşmayı öğreniyor. Özgüvenli, hızlı düşünen ve karar veren çocuklar bu spor sayesinde kişisel hayatlarına büyük katkı sunuyor" yorumunu yaptı.

ATA SPORU BİNİCİLİK YAZ OKULLARINDA

Yaz Spor Okulları'nın bir diğer gözde branşını ise ata sporu binicilik oluşturuyor. İzmit Atlı Spor Kulübü'nde gerçekleştirilen dersleri çocuklar çok seviyor. At üzerinde durmayı öğrenen öğrenciler, ileriki derslerde denge ve koornidasyon konusunda eğitim alıyor.

HER BRANŞTA SPOR EĞİTİMİ

Yaz Spor Okulları'nda yelken ve binicilik branşının yanı sıra atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, boks, buz sporları, cimnastik, eskrim, futbol, squash, güreş, halk oyunları, hentbol, hokey, izcilik, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, tekvando, tenis, voleybol ve yüzme branşlarında eğitim veriliyor. ​


Son Güncelleme: 10.08.2014 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38