banner28
banner23
banner36

Cumhuriyetimiz için yine koşacağız

Büyükşehir, Cumhuriyet Koşusu'nun üçüncüsünü düzenleyecek

Cumhuriyetimiz için yine koşacağız

Büyükşehir, Cumhuriyet Koşusu'nun üçüncüsünü düzenleyecek

28 Eylül 2015 Pazartesi 15:05
Cumhuriyetimiz için yine koşacağız
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde bu yıl üçüncü kez "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu"  düzenleyecek. 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek olan koşu 25 Ekim Pazar günü Seka Park'ta gerçekleştirilecek. Geçen yıllardaki Halk Koşusu ve 10 km kategorilerine ek olarak bu yıl koşuya Çocuk Maratonu eklendi. Çocuk Maratonu, 1 km'lik parkurda gerçekleştirilecek. Yarışmalarda ilk 10 dereceye giren koşucular, derecesine göre madalya ve nakdi ödülle desteklenecek. 10 km koşusunda birinci gelene (bayan-erkek) 7 bin, 3 km Halk Koşusu'nda birinci olanlara ise (bayan-erkek) 1000 TL ödül verilecek.

 

ÇOCUK MARATONU DÜZENLENECEK

Cumhuriyet Koşusu; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirecek.Yarışma 3 km halk koşusu, 10 km koşusu ve 1 km Çocuk Maratonu olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenecek. 3 km'lik halk koşusu (bayan-erkek) saat 10.00'da, 10 km'lik (bayan–erkek) koşusu saat 11.30'da ve 1 km Çocuk Maratonu ise saat 12.00'de başlayacak.

 

BAŞVURULAR BAYRAM SONRASI

Cumhuriyet Koşusu'na katılmak isteyenler için başvuru süresi Kurban Bayramı ve tatilinin hemen ardından başlayacak. Başvuru işlemleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr'de yayımlanan bilgilere göre veya İzmit merkezdeki Seka Sporcu Eğitim Merkezi (SEKASEM) dâhilinde kurulan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu masasından yapılacak.  Başvuru süresi 23 Ekim Cuma günü saat 17.00'de sona erecek.

 

 

 

BAŞVURU FORMLARI

Tüm katılımcılar kayıtlarını internet üzerinden elektronik olarak yapabilecek. Kayıt formuna www.kocaeli.bel.tr den ulaşılabilinecek.

 

GÖĞÜS NUMARALARI

18 yaş üstü katılımcılar, kayıtlarını elektronik olarak yaptıktan sonra göğüs numarasını teslim alabilecek. 18 yaş altı katılımcılar ise,

kayıt işlemlerinde görünen Veli Muvafakatnamesi'ni doldurup Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu masasına teslim ettikten sonra göğüs numaralarını teslim alabilecek. 3 km ve 10 km koşularına ait göğüs numaraları 21-24 Ekim tarihleri arasında mesai saatleri dahilinde, İzmit merkezdeki SEKASEM dahilinde kurulan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu Masasından nüfus cüzdanı ibraz edilerek teslim alınacak.

 

ZAMANLAMA ÇİPİ

10 km koşusuna katılacak sporculara göğüs numaralarının yanında bir adet          zamanlama çipi verilecek. Çipini almayan sporcunun derecesi ölçülemeyeceği için, bu eksiklikten kaynaklanan herhangi bir hak talebi de olamayacak. Zamanlama çipi sadece 10 km koşusuna katılan sporculara verilecek.

 

KAYIT NUMARASI

3 km halk koşusuna katılacak sporcunun kayıt numarası ile göğüs numarasının aynı olması gerekiyor. Ayrıca 10 km koşusuna katılacak sporcunun kayıt numarası, göğüs numarası ve çip numarası da örtüşecek. Göğüs numarası ve zamanlama çipi koşucu tarafından kontrol edilerek teslim alınacak.

 

DETAYLI BİLGİ

Yarışmayla ilgili detaylı bilgiye, 444 11 41 No'lu çağrı merkezinden, 0536 422 68 50 No'lu telefon ve 335 34 42 No'lu Cumhuriyet Koşusu danışma hattından ulaşılabilinir.

 

YARIŞ PARKURLARI

Cumhuriyet Koşu'nun 3 km Halk, 10 km Koşu ve 1 Km Çocuk Maratonu kategorilerinin parkurları ise söyle:

 

3 km halk koşusu;

Çıkış ve Varış: Sekapark Oteli önünde hazırlanan noktada olacaktır.

Güzergah: Sekapark alanı dahilinde, şeritlerle belirlenen parkurun takip edilmesiyle (tur atılmasıyla) tamamlanır.

 

10 km koşusu;

Çıkış ve Varış: Sekapark Oteli önünde hazırlanan noktada olacaktır.

Güzergâh: Büyükşehir Belediyesi önünden geçiş,

                    Gölcük eski yolunu takip,

                    Lastik-iş sendikası önünden sahil şeridine dönüş,

                    Sahil şeridi boyunca iskele yolunu takip ve

                    Sekapark yoluna geçerek bu yolun izlenmesiyle tamamlanır.

 

1 km Çocuk Maratonu

Çıkış ve Varış: Sekapark Oteli önünde hazırlanan noktada olacaktır.

Sekapark Otel önünde start alacak olan güzergah Sekapark alanı dahilinde, şeritlerle belirlenen parkuru takip edecek ve yine Seka Park Otel önünde sona erecek.

 

ÖDÜL VERİLECEK

Tüm kategorilerde ilk 10 dereceye giren koşuculara nakdi ödül, ilk 3 dereceye giren koşuculara ise dercesine göre; 1.lik, 2.lik ve 3.lük kupası verilecek.

 

10 km Koşusu Ödülleri

10 km Koşusu; Genel Klasman ve Veteran olarak 2'ye ayrılacak. Genel klasman kategorisinde koşuya katılan tüm yarışmacılar değerlendirilecek. Veteran kategorisinde 35 yaş ve üstündeki sporcular değerlendirilecek.  Genel sıralamada dereceye giren sporcu, yaş gruplarında da dereceye girerse derecesinin karşılığı yüksek olan ödülü almaya hak kazanacak, iki ödül birden alamayacak.

 

3 km Koşusu Ödülleri

3 km koşusu yaş farkı aranmaksızın değerlendirmeye alınacak. Ödüllendirmede bayan ve erkek sporcular ayrı ayrı derecelendirilecek.

 

Son Güncelleme: 29.09.2015 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38