DAVALAR ÇALIŞANIN LEHİNE SONUÇLANMIŞTIR

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sinan Öztürk’ü Makamında ziyaret etti.

DAVALAR ÇALIŞANIN LEHİNE SONUÇLANMIŞTIR

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sinan Öztürk’ü Makamında ziyaret etti.

13 Aralık 2015 Pazar 13:35
DAVALAR ÇALIŞANIN LEHİNE SONUÇLANMIŞTIR
Ziyaret Çıkışında Şube Başkanı Çeker Açıklamada Bulundu.
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Zekai Dumlupınar, Sendika Avukatı Mehmet Gül, İş Yeri Temsilcisi Mevlüt Dincer, Eski Şube Başkan Yardımcısı Erol Kalemer ile birlikte Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sinan Öztürk’ü Makamında ziyaret etti. Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının sorunları ve Cumartesi nöbetlerinin müzakere edildiği ziyaretten her iki taraf da memnun kaldı. Ziyaret çıkışında Şube Başkanı Çeker açıklamada bulundu.
Davalar Sonuçlanmaya Başladı.
Şube Başkanı Çeker; Ülke genelinde Kırk Altı Bin Kocaeli’nde ise Dokuz Yüz Yirmi Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Elemanını  ilgilendiren  Cumartesi Nöbetleri hakkında Sayın Öztürk’e yapmış olduğumuz ziyaret çalışanlar ve kurum adına faydalı bir görüşme olmuştur, diyen Çeker; Cumartesi nöbetleri Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de ciddi bir sıkıntılara neden olmaktadır. Türk Sağlık Sendikası Hukuk bürosunca cumartesi nöbetleri ile ilgili ülke genelinde doksana yakın dava açmış bulunmaktayız. Diyen Çeker; Açılmış davalar sonuçlanmaya başladı. Dedi.
Davalar Çalışanın Lehine Sonuçlanmıştır.
Açıklamalarını sürdüren Şube Başkanı Çeker; Şuana kadar yaklaşık on’a yakın dava sonuçlandı. Sonuçlanan davalar çalışanın lehine sonuçlanmıştır. Diyen Çeker;  Bir çok ilde mülki amirler cumartesi nöbetleri için soruşturma açamamaktadırlar veya soruşturmalar neticesinde idarelerce verilen ceza puanlarına çalışanlar valiliklere yaptıkları itirazlar neticesinde itirazlar kabul edilerek verilen cezalar iptal edilmektedir. Dedi.
Zaman Aşımına Uğramış Konu Hakkında Savunma İstemesi Hoş Değil.
Şube Başkanı Çeker; Aile Hekimliği Ödeme Ve Sözleşme Yönetmeliğinde Sözleşmenin yetkili merci tarafından sona erdirilmesi başlığı ile düzenlenen kısımda “fiillerin işlendiğinin öğrenildiği tarihten itibaren en geç iki ay içinde gerekli işlem başlatılarak takip eden altı ay içerisinde sonuçlandırılır. Demektedir, diyen Çeker; Dolayısı ile ilimizde Ocak, Şubat, Mart aylarında cumartesi nöbetlerine gitmeyen Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarından nöbete gitmediklerine dair savunmalar yeni istenmektedir. Zaman aşımına uğramış konu hakkında savunma istemesi hoş değil. Dedi.
Acılan Davaların Nasıl Sonuçlanacağı Hakkında Kahin Olmaya Gerek Yoktur.  
Şube Başkanı Çeker; Kocaeli’nde cumartesi nöbetlerine gitmeyenlere ait yaklaşık olarak Altı Bin dosya var. iki Bin dosya yargı aşamasına geldi, Sendika avukatımız davaları açmaya başladı. Diyen Çeker; Sonuçlanan davalara baktığımızda acılan davaların nasıl sonuçlanacağı hakkında kahin olmaya gerek yoktur. Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz. Çalışanlar ile inatlaşmayı bırakın. Dedi. 
Nöbet İnadınızdan Vaz Geçin, İdareleri De Çalışanları Da Angaryadan Kurtarın.
Açıklamalarına devam eden şube başkanı Çeker; Mahkemelerde nöbetler konusunda çalışanları haklı buldu. Nöbet inadınızdan vaz geçin, idareleri de çalışanları da angaryadan kurtarın. Diyen Şube Başkanı Çeker;  Mülki amirlerde ileride zor durumda kalmamaları için yargı kararlarını göz önünde bulundurarak, itirazları değerlendirmelerini tavsiye ederiz. Dedi. Çeker; Aksi takdirde çalışanların haklarının korunması yönünde sendika olarak üstümüze düşeni yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Dedi.

Son Güncelleme: 14.12.2015 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38