Deprem Çalıştayı’nın ikincisi yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı-II, 12 Kasım Perşembe günü yapılacak

Deprem Çalıştayı’nın ikincisi yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı-II, 12 Kasım Perşembe günü yapılacak

03 Kasım 2015 Salı 10:46
Deprem Çalıştayı’nın ikincisi yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından, ‘’Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’’nın bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek. Geçen yıl ilki düzenlenen çalıştayda bu yıl Türkiye’nin ve Kocaeli’nin deprem gerçeği, alınan önlemler ve yapılması gerekenler uzmanlar tarafından masaya yatırılacak. Çalıştay, 12 Kasım Perşembe günü Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonu’nda 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak.

 İKİ FARKLI OTURUM YAPILACAK

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün konuşmalarıyla başlayacak olan çalıştay, ‘’teknik’’ ve ‘’sosyal’’ olmak üzere iki oturumdan oluşacak. Öğleden önceki ‘’teknik’’ oturuma konuşmacı olarak Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden Prof. Dr. Mustafa Erdik, İTÜ Jeoloji Mühendisliği’nden Prof. Dr. Okan Tüysüz, KOÜ Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şerif Barış katılacak. Öğleden sonraki ‘’sosyal’’ oturumda ise KOÜ Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Gönül Balkır, KOÜ Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Tamer Eker ve Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç konuşmacı olacak.

 VERİ BANKASI KURULDU

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 16. yılında yapılan çalışmaları anlatmak, deprem gerçeğini tartışmak ve ilimizde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenecek çalıştay gün boyu sürecek. Çalıştay öncesinde TÜBİTAK-MAM işbirliği ile hayata geçirilen proje kapsamında deprem risk ve tehlikeleri, olası İstanbul depremi ve bölgemizi etkileyecek depremlerin etki alanı belirlendi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Coğrafi Bilgi Sistemi’ne bağlı Zemin Veri Bankası kuruldu.

 FAY ETKİNLİĞİ ARAŞTIRILACAK

Maden Tetkik Arama(MTA)’nın verilerinden yararlanılarak hazırlanan fay haritasındaki aktif faylar ve özellikleri dikkate alınarak, yapılaşma ve imar planları hazırlandı. Ayrıca fayların deprem potansiyellerine yönelik proje yapılması yatırım programına konuldu. Bu konuda çalışmalar TÜBİTAK-MAM, üniversiteler ve ilgili kurumlarla beraber sürdürülüyor.

 SİSMOLOJİK İZLEME MERKEZİ

Proje Büyükşehir’in Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) ile yapmış olduğu işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülüyor. Proje dahilinde ilimizi etkilemesi beklenen olası depremlerde hasarın büyük olduğu yerler anında belirlenerek acil yardım ve arama kurtarma ekiplerinin yönlendirilmesi merkez tarafından gerçekleştirilecek.

 DEPREM EĞİTİMLERİ VERİLİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı ortak proje ile 2004 yılından bu yana 42 bin ilkokul öğrencisine deprem eğitimi gerçekleştirildi. Bu eğitim çalışmalarında 65 bin deprem eğitim kitabı ve 40 bin adet deprem eğitim CD’si dağıtıldı. Öte yandan Sekapark Kültür Alanı’nda yer alan Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’ndeki deprem simülasyonunda farklı büyüklüklerde depremler canlandırılarak, eğitimler gerçekleştiridi.

Son Güncelleme: 04.11.2015 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38