‘’Deprem sarsar, cehalet yıkar’’

Deprem bilincini oluşturmak amacıyla liseler arasında düzenlenen slogan yarışmasında dereceye girenler ödüllerini Başkan Karaosmanoğlu’ndan alacak

‘’Deprem sarsar, cehalet yıkar’’

Deprem bilincini oluşturmak amacıyla liseler arasında düzenlenen slogan yarışmasında dereceye girenler ödüllerini Başkan Karaosmanoğlu’ndan alacak

10 Ağustos 2014 Pazar 12:58
‘’Deprem sarsar, cehalet yıkar’’
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı-Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Deprem Bilincini Oluşturma konulu liseler arası slogan yarışmasında dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’ndan alacak. Yarışmada 1999 Marmara Depremi’nden bir yıl önce 17 Ağustos’ta dünyaya gelen Ahmet Faruk Yıldız, 4 kelimelik ‘Deprem sarsar, cehalet yıkar’ sloganıyla birinci olmuştu. 11 Ağustos Pazartesi saat 14.00’te Başkan Karaosmanoğlu’nun makamında düzenlenecek törenle öğrenciler ödüllerine kavuşacak. 

BİRİNCİ, İKİNCİ, ÜÇÜNCÜYE ÖDÜL

Yarışmada birinci olan İzmit Mimar Sinan Lisesi 10/D sınıfı öğrencisi Ahmet Faruk Yıldız, son model bir cep telefonu kazandı. Dilovası Çok Programlı Lisesi 9/H sınıfı öğrencisi Zeynep Canbaş’da ‘Sağlam yapı, sağlam hayatlar demektir’ sloganıyla yarışmanın ikincisi oldu. Zeynep Canbaş yarışmadan tablet pc kazandı. Yarışmada üçüncülüğü ise ‘Deprem doğal afettir, bilinçsizlik felakettir’ sloganıyla İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi 10/B sınıfı öğrencisi Seranur Arsoy aldı. Seranur Arsoy’a da dağ bisikleti hediye edilecek. Dereceye giren sloganlar jüri tarafından 122 slogan arasından seçildi.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Slogan yarışması deprem gerçeğinin yaşamımızın bir parçası olduğunu öncelikle gençlere aşılamak, deprem bilincinin küçük yaşlarda oluşması amacıyla gerçekleştirildi. Yarışmaya tüm liselerin 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında okuyan öğrenciler katıldı. Yarışmada birinci seçilen slogan ise Büyükşehir tarafından kamu spotu olarak kullanılacak.

Son Güncelleme: 11.08.2014 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38