Distilasyon tesisinde montaj çalışmasına başlandı

Büyükşehir’in Türkiye’nin en büyük Tıbbi Aromatik Bitki Üretim ve İşleme Tesisi olacak distilasyon merkezinde, montaj çalışmalarına geçildi  

Distilasyon tesisinde montaj çalışmasına başlandı

Büyükşehir’in Türkiye’nin en büyük Tıbbi Aromatik Bitki Üretim ve İşleme Tesisi olacak distilasyon merkezinde, montaj çalışmalarına geçildi  

31 Aralık 2021 Cuma 08:13
Distilasyon tesisinde montaj çalışmasına başlandı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda temeli atılan Türkiye'nin en büyük Tıbbi Aromatik Bitki Üretim ve İşleme Tesisinde ekipler yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Başiskele Kullar’da yapılan tesiste beton, çatı kaplama ve sıva işlerinin yanı sıra montaj çalışmalarına da başlandı.

 

SERAMİK İŞLERİ DEVAM EDİYOR

42 dönüm alan içinde 2.500 metrekarelik tesis kapalı alanı, 1.000 metrekare üstü kapalı kurutma alanı, 350 metrekare civarı idare bina olmak üzere toplam 4.000 metrekare büyüklüğündeki tesisin yapımına geçtiğimiz aylarda başlanmıştı. Proje çalışmasında ana tesis binasının H aksında +6.60 kotunda çelik montajına geçildi. Ayrıca kazan dairesi temel donatı imalatında idari binada iç duvar alçı sıva işleri bitti, seramik işlemleri ise devam ediyor. Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerinin çalışmalarında ise ön kurutma binasının çatı kaplama işlemlerinde sona gelindi. İdari bina mutfak malzemeleri montajı yapılırken modüler su deposunun temel imalatları ise yapılıyor. Çalışmalar hızlandırılarak tesisin önümüzdeki hasat döneminde faaliyetlerine başlaması hedefleniyor.

 

AR-GE VE ÇİFTÇİ EĞİTİM MERKEZİ OLACAK

Kullar’da 15 dönümlük araziye üzerine kurulan bu tesiste demostrasyon bitki  yetiştirilerek, su buharı yöntemi ile uçucu yağlar elde edilmesi, katma değeri yüksek tarım ürünleri ekilerek, bu ürünlerin ilaç, takviye gıda ve kozmetik sektöründe kullanılması hedefleniyor. İlk etapta 6 tank 18.000kg/gün ürün işleme kapasitesi öngörülmüş olan tesiste sonraki dönemlerde tank sayısı 24’e çıkarılarak ürün işleme kapasitesi 72.000 kg/gün olarak planlandı. Tesis SekaPark A.Ş. tarafından işletilecek, tıbbi aromatik bitki çeşitlerinin AR-GE ve deneme üretimi çalışmaları yapılacak olup aynı zamanda çiftçi eğitim merkezi olarak da faaliyet gösterecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38