Dokuz köye daha su tankeri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olası yangınlara karşı ilk müdahale amacıyla köylere su tankeri verdi

Dokuz köye daha su tankeri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olası yangınlara karşı ilk müdahale amacıyla köylere su tankeri verdi

26 Şubat 2014 Çarşamba 10:09
Dokuz köye daha su tankeri
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nca köylere olası yangınlara ilk müdahale için su tankerleri verildi. 2012 yılında başlatılan uygulama ile bugüne kadar su tankeri verilen köy sayısı 29 oldu.

 

KÖYLERE TESLİM EDİLDİ

Kandıra’nın Beylerbeyi, Bollu, Akçabeyli, Pirceler ve Teksen, Gölcük’ün Ayvazpınar, İzmit’in Kurtdere, Karamürsel’in Kızderbent ve Körfez’in Sevindikli köylerine su tankeri verildi. Tankerler düzenlenen toplantıyla köy muhtarlarına teslim edildi. Toplantıya İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara’nın yanı sıra ve müdürleri de katıldı.

 

İLK MÜDAHALEDE ÖNEM TAŞIYACAK

İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara köylere verilen 3’er tonluk pompalı römork su tankerlerinin yangınlara ilk müdahalede önemli yeri olacağını söyledi. Kara “Tankerlerin kullanımı noktasında köylülere eğitim de veriyoruz. Traktör miliyle çalışan tankerler köylerde hayati önem taşıyacak. Traktörü olan herkes tankeri çalıştırıp yangına müdahale edebilecek” dedi.

 

MUHTARLAR MEMNUN

Karamürsel Kızderbent Köyü Muhtarı Mehmet Türkkent de “Köyümüz Karamürsel’e 27 kilometre, il merkezine 65 kilometre mesafede bulunuyor. Daha önce belde olmasından ötürü köyümüzde itfaiye teşkilatımız vardı. Köy statüsüne geçince itfaiye birimi Yalakdere’ye taşındı. Kızderbent Kocaeli’nin en uzak köyü olduğundan dolayı böyle bir su tankerine ihtyacımız olduğunu belirttik. Bugün bize tankerlerimiz telim edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi. Gölcük Ayvazpınar Köyü Muhtarı Ali Keskin  “Köyümüzden il merkezine ulaşım 34 kilometre, ilçe merkezine 17 kilometre. Köyümüze Gölcük’ün en uzak köyü olmasından dolayı böyle bir hizmet verilmesi halkımız için mutluluk. Acil durumlarda itfaiyemiz Gölcük’ten gelene kadar ilk müdahale amacıyla su tankerimizi kullanacağız “ şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 26.02.2014 10:12
Anahtar Kelimeler:
DahaSuDokuzKöyeTankeri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38