Eğitim ve üretim iç içe olmak zorundadır

Bazı kanun ve uygulamalardaki iş dünyasını olumsuz etkileyen konuları sektörel istişare toplantılarıyla gündeme getirmeyi ve çözüm üretmeyi amaçlayan Kocaeli Ticaret Odası, 8. Meslek Komitesi’nin (Metal ve Makine Grubu) toplantısını Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdi

Eğitim ve üretim iç içe olmak zorundadır

Bazı kanun ve uygulamalardaki iş dünyasını olumsuz etkileyen konuları sektörel istişare toplantılarıyla gündeme getirmeyi ve çözüm üretmeyi amaçlayan Kocaeli Ticaret Odası, 8. Meslek Komitesi’nin (Metal ve Makine Grubu) toplantısını Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdi

29 Ocak 2016 Cuma 15:22
Eğitim ve üretim iç içe olmak zorundadır

 İş dünyasının, iş yapmada karşılaştığı sorunların çözümü için çeşitli projeler hayata geçiren Kocaeli Ticaret Odası, sektörel istişare toplantılarına metal ve makine grubunun yer aldığı 8. Meslek Komitesi ile başladı. Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda; Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Yardımcısı Osman Sarı, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ziya Uludüz, 8. Meslek Komitesi Başkanı Nurdoğan Canıgeniş, Komite Başkan Yardımcısı Uğur Derviş Dinçer, Komite üyeleri; Tunç Tunaboylu, Ahmet Kösemen, Emrah Çoban, İdris Cüre, Cihan Yıldırım, Mustafa Yılmaz, Metin Aktürk, Erdin Küçükateş yer aldı.

İSTİŞARE TOPLANTILARI DEVAM EDECEK

Toplantı, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı’nın konuşmasıyla başladı. Makine- metal sektörüyle başladıkları istişare toplantılarını, yakın tarihlerde diğer komitelerle devam ettireceklerini ifade eden Başkan Özdağ, “KOTO olarak, üyelerimizle ilgili konuları yerel yetkililerimiz ve hükümetimiz nezdinde sunuyor ve takipçisi oluyoruz. Evet bu gayet iyi bir yöntem ama şunu gördük; her sektörle ilgili detaylı bilgi sahibi olmak mümkün olamıyor. Sektörlerimizi tanıtmak ve sorunlarımızı ilk ağızdan dile getirmek için istişare toplantılarımızı çok önemsiyoruz. Bizim işimiz üretmek ve ticaret yapmak. Bunun için de önümüzdeki engellerin kaldırılması ve hedeflenen düzeye ulaşmak için gerekirse itilmesi gerekiyor. Bugün bizimle birlikte olduğu için Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Valimiz şehrimize çok şey kattı ve katmaya devam edecektir” dedi.

‘ÜLKEMİZİN EN GÜÇLÜ ODALARINDAN…’

Kocaeli Ticaret Odası’nın gerçekleştirdiği istişare toplantılarının, yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlayacağına inandığını vurgulayan ve Türkiye’ye örnek olan Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne de öncülük ettiği için kutlayan Vali Güzeloğlu şöyle konuştu; Ülkemizin en güçlü Ticaret Odalarından olan Kocaeli Ticaret Odamızda gerçekleştirdiğimiz toplantımızın ve bundan sonra gerçekleştireceğimiz toplantılar zincirimizin ticaretimizdeki ve her meslekteki odamıza, ilimize ve ülkemize hayırlı ve yararlı sonuçlar doğurmasını diliyorum.

‘EĞİTİM VE ÜRETİM İÇ İÇE OLMAK ZORUNDADIR’

Bizlerin kamu yöneticilerinin ve karar alma düzeyindekilerin temel bir hedefi vardır. Bizim işimiz sizin işiniz, sizin işinizle ilgili her meseleniz de bizim meselemiz. Bunu böyle görmek, yapılabilecekleri bu çerçevede sizlerden bizlere iletilenleri hem çözüm noktasında,  hem de yeni açılımlarla ufuk açmak noktasında temel ölçeğimizdir. Organize Sanayi Bölgelerine doğrudan teknik nitelikli eleman yetiştirilmesi perspektifinde kurulan örnek okulumuz için de, Ticaret Odamızı öncü girişiminden dolayı burada tekrar kutlamak istiyorum.  Sayın Başkana, yönetimine ve karara katkı veren her üyelerimize teşekkür ediyorum. Doğru bir yaklaşım olmuştur, eğitim ve üretim iç içe olmak zorundadır.” Konuşmaların ardından Komite Başkanı Nurdoğan Canıgeniş sektörle ilgili sunum yaptı ve komite üyeleri sektörde yaşanan sorunları ve önerilerini aktardı.

TOPLANTININ ANA BAŞLIKLARI

Meslek Toplantıda Vali Güzeloğlu’na aktarılan konuların başlıkları şöyle;

 Sektörün kümelenme eksikliği

Enerjisi tedarikinde yaşanan sorunlar

Çevre denetimleri ve cezalar

Beşeri sermaye yetersizliği

Üniversite sanayi iş birliği koordinasyonunun gerekliliği

Teşvik ve destek ödemeleri

İşçi-işveren davaları

Vergi uygulamaları

Teşvik sisteminin yetersizliği

 

Son Güncelleme: 29.01.2016 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38