Ekmek Zammını Protesto Ettiler

Kocaeli'de, 1 lira olan 250 gramlık ekmeğe 25 kuruş zam yapılması protesto edildi.

Ekmek Zammını Protesto Ettiler

Kocaeli'de, 1 lira olan 250 gramlık ekmeğe 25 kuruş zam yapılması protesto edildi.

08 Aralık 2015 Salı 11:33
 Ekmek Zammını Protesto Ettiler
Kocaeli'de, 1 lira olan 250 gramlık ekmeğe 25 kuruş zam yapılması protesto edildi. Ekmeğin 1 lira 25 kuruş olmasına tepki gösterenler, zammın  çekilmesini istedi.
Emek Partisi, dün akşam Yürüyüş Yolu'nda ekmeğe yapılan zam protesto etti. 'Kaşıkla verip kepçe ile alıyorlar', 'Asgari ücret net bin 900 TL olmalıdır', 'Ekmek zammı geri çekilsin' yazılı pankart açan yaklaşık 30 kişi zamma tepki gösterdi. Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkal ekmege yapılan zammın geri alınması gerektiğini belirterek, şöyle dedi:
"Emekçilerin evine kırmızı et ve zeytinyağı artık hiç girmiyor. Mercimek ve nohuta ise yanaşılmıyor. Bu zamlar yetmezmiş gibi Kocaeli'de ekmeğe yüzde 25 zam yapıldı. 250 gram ekmek ilimizde 1 lira 25 kuruşa satılıyor. Artık ekmek bile neredeyse lüks bir tüketim maddesi. Ekmek zammı ile birlikte AKP'nin asgari ücrete yapacağını vaat ettiği artış daha şimdiden eriyip gitmiştir. Ekmeğe yapılan bu zam kabul edilebilir değildir. Derhal geri çekilmelidir. Emekçilerin rahat nefes alabilmesi için DİSK'in yaptığı araştırmaya göre asgari ücret net bin 900 liraya çıkarılmalıdır."

Son Güncelleme: 08.12.2015 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38