Emekli-Sen zamlara tepki gösterdi

DİSK’e bağlı Emekli-Sen Marmara Bölge Temsilcisi Remzi Polat Yürüyüş Yolu Belediye İş Hanı önünde yaptığı basın açıklaması ile hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Emekli-Sen zamlara tepki gösterdi

DİSK’e bağlı Emekli-Sen Marmara Bölge Temsilcisi Remzi Polat Yürüyüş Yolu Belediye İş Hanı önünde yaptığı basın açıklaması ile hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

16 Şubat 2016 Salı 14:38
 Emekli-Sen zamlara tepki gösterdi

DİSK’e bağlı sendikalardan biri olan Emekli Sen, Yürüyüş Yolu Belediye İş Hanı önünde güncel zamlara tepki gösterdi. Yaklaşık 40 kişinin katıldığı basın açıklamasında Emekli-Sen Marmara Bölge Temsilcisi Remzi Polat, “AKP iktidarı seçimler öncesi vaat ettiği zammı, yeni yıl ile birlikte yeniden geri aldı. Böylece AKP iktidarı işçi ve emekliye kaşıkla verdiği zammı, kepçeyle geri aldı” dedi.

İSTİKRAR MASALI

Disk Emekli Sen Marmara Bölge Temsilcisi Remzi Polat “Yaşadığımız ülke Türkiye, çatışma ve kaos ortamında, iki seçimin yapıldığı 2015 yılını geride bıraktı. Bu seçimlerden birincisi olan, 7 Haziran seçim sonuçlarının yok sayılmasından başlayan süreçte, iktidarın ve Saray’ın uygulamaya koydukları çatışma stratejisi, kentleri ablukaya alan sokağa çıkma yasakları, Suruç ve Ankara katliamları, muhalefet partilerinin başta devlet televizyonu TRT olmak üzere, görsel medyada yer bulamamaları, miting yapamamaları ve seçim sonuçlarının manipüle edilmesi gibi olumsuzluklarıyla çokça tartışılacak bir seçim olarak gerçekleşen 1 Kasım seçimlerinde, yolsuzlukları ayyuka çıkmış, AKP yeniden tek başına iktidar oldu. Sizin anlayacağınız AKP Savaş stratejisi ve katliamlarla topluma salınan korku ve toplumun emekçi çoğunluğunun, kendisi için bir anlamı olmayan ekonomik istikrar masalına inandırılmasıyla, 7 Haziran’da kaybettiği tek parti iktidarını yeniden eline geçirdi” açıklamasında bulundu.

ALDATMA ÜZERİNE

Polat, “7 Haziran seçimlerinin propaganda döneminde, muhalefet partilerinin, emeklilerin yaşamını kolaylaştıracaklarına ilişkin proje ve vaatlerine kaynak yok diye karşı çıkan, AKP 1 Kasım seçim döneminde, kaybettiği iktidarı geri alabilmek için, emeklilere aylık 100, yıllık toplamda 1.200 TL artış vereceğine dair, muhalefet partilerinin vaatlerinin yanında konuşmaya bile değmeyecek basit bir vaatte bulundu. Ancak konuşulmaya bile değmeyecek bu vaadin, sanki tüm emeklilere, her ay 100 TL. artış verilecekmiş gibi, bir yanılsamaya yol açacak biçimde sunulması sayesinde AKP emeklilerin çoğunluğunun oyunu almayı ve yeniden iktidar olmayı başardı. Vaadin AKP sözcüleri tarafından topluma sunuluşu milyonlarca emekliyi aldatma üzerine kurgulanmıştı” ifadelerini kullandı.

YENİ YILA ZAMLARLA GİRDİK

“Sendika olarak, daha ilk günden bunun böyle olmadığını açıklamamıza rağmen, birçok emekli yaratılan bu yanılsamaya kandı ve oyunu iktidardan yana kullandı” diyen Polat “Zira 1 Ocak 2016 tarihinde uygulama başlayınca, söylenenin gerçek olmadığı ortaya çıktı ve Emekli Sandığı Emeklileri artıştan yararlandırılmadığı gibi, SSK ve BAĞKUR emeklilerine ise yılda bir defaya mahsus 100 TL artış verildi. Sizin anlayacağınız milyonlarca emekli, yandaş medyanın da desteğiyle bir kez daha aldatılmış oldu. Ne yazık ki aldatılma bununla da sınırlı değil, her yeni yıla girerken olduğu gibi, 2016 yılına da   günlük hayatımızda tükettiğimiz temel ürünlerin fiyatlarına yapılan zamlarla girdik. TÜİK’in 3 Şubat 2016’da yayınladığı Ocak ayı Tüketici Fiyat Endeksi’ne göre, enflasyon 2016 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %1,82, arttı” açıklamasında bulundu.

MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ

AKP hükümetini eleştirmeye devam eden Polat, “AKP iktidarının, 1 Kasım seçim vaatlerinden biriside, milyonlarca çalışanı ilgilendiren, asgari ücreti 1.300 TL.ye çıkarmaktı. Nitekim rakam oyunları ve devlet hazinesinde işverenlere aktarılacak kaynaklarla, asgari ücret söylenen rakama yükseltildi. Ancak, her alışık olduğumuz bir senaryo tekrar sahneye kondu ve yukarıda açıklamaya çalıştığımız fiyat artışlarıyla, 1 Ocak itibariyle, emeğiyle yaşayan, İşçilere, Kamu Çalışanlarına emeklilere verilmiş olan, maaş artışları, hatta daha fazlası, geri alındı.  Bir başka değişle, yıllardır yapıldığı gibi bu yılda, emeğiyle yaşayanlara kaşıkla veren hükümet, kepçeyle almaya devam ediyor. Biz emekliler, Hükümeti izlediği yanlış iç ve dış politikanın yol açtığı ekonomik krizin faturasını milyonlarca emekçiye ve emekliye ödetme politikasından vazgeçmeye, emeğiyle yaşayan milyonlarca işçiyi, kamu çalışanını, emekliyi ise hükümetin izlediği savaş ve sömürü politikasına karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Son Güncelleme: 17.02.2016 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38