banner28

Engelsiz şehir, engelsiz Büyükşehir

Büyükşehir şehrin her yerini görme engelliler için erişilir hale getiriyor

Engelsiz şehir, engelsiz Büyükşehir

Büyükşehir şehrin her yerini görme engelliler için erişilir hale getiriyor

06 Aralık 2015 Pazar 12:23
  Engelsiz şehir, engelsiz Büyükşehir
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşların günlük hayatta rahat yaşamaları için çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce Sekapark'ta yaptığı görme engelli yürüyüş yolu çalışması ile görme engelli vatandaşların parkta rahatça dolaşabilmeklerini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, hizmet binasına ulaşmaları için de çalışma gerçekleştirdi. Büyükşehir, Kocaeli'nin en ücra köşelerini bile görme engelliler için erişilebilir hale getirmeye çalışıyor.

 

RAHAT ULAŞIM

Büyükşehir Belediyesi nizamiye girişinden Çözüm Masası ve Başkanlık bloğundaki engelli kapsına kadar sarı renkli ve kabartmalı engelli yürüyüş yolu döşendi. Yaklaşık 300 metre uzunluğundaki yol çalışması ile görme engelli vatandaşlar artık Büyükşehir hizmet binasına rahatlıkla ulaşım sağlayacak. 

 

UYGARLIK ÖLÇÜSÜ

Görme engelli vatandaş Vahit Turan, topluma açık alanlarda yapılan bu tür yolların kendileri için önemli olduğunu belirtti. Turan, "Bir toplumun uygarlık ölçüsü engelliye verdiği değerden anlaşılır. Bu yolların yapılması da bizim için bir değer göstergesidir. Bu yollar sayesinde dışarıda değnek kullanmadan kolaylıkla yürüyebiliyoruz" dedi.  ​

Son Güncelleme: 06.12.2015 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38