Erken tanı ve tedavinin önemi anlatıldı

KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Utkan tarafından, ‘Meme Kanserinde Erken Tanı ve Tedavi Yaklaşımları’ anlatıldı

Erken tanı ve tedavinin önemi anlatıldı

KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Utkan tarafından, ‘Meme Kanserinde Erken Tanı ve Tedavi Yaklaşımları’ anlatıldı

06 Aralık 2015 Pazar 12:50
Erken tanı ve tedavinin önemi anlatıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Kandıra Belediyesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kocaeli Kanserle Mücadele Derneği ve Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Meme Kanserinde Erken Tanı ve Tedavi Yaklaşımları’ konulu panel Kandıra Belediyesi Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sağlıklı bir yaşam için meme kanserinde erken tanı ve tedavi yaklaşımları panelinde, kadınların korkulu rüyası haline gelen meme kanseri konusunda erken tanı ve tedavi süreciyle ilgili bilgiler, Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan tarafından aktarıldı.

 

ERKEN TANI ÖNEMLİ

Prof. Dr. Utkan, erken tanının tedavi sürecindeki önemine vurgu yaptı. ‘’Kanser bir hastalık değil, hastalıklar gurubudur’’ diyen Utkan, kanseri vücudumuzdaki hücrelerin kontrolsüz dağılması olarak açıkladı. ‘’Dünyada her yıl yaklaşık on milyon yeni kanser olgusu ortaya çıkıyor’’ diyen Utkan, kanserden dolayı gerçekleşen ölümlerin dünyadaki oranını %12 olarak açıkladı. Erkeklerde akciğer, prostat, kadınlarda ise meme ve troid kanserlerine daha sık rastlandığını belirtti.

 

40’LI YAŞLARA DİKKAT

Meme kanseri görülme sıklığını, ‘’Her 11 dakikada 1 kadın meme kanseri nedeniyle hayatını kaybetmektedir’’ sözleriyle açıklayan Prof. Dr. Utkan, ‘’Her 3 dakikada 1 kadına yeni meme kanseri tanısı konmaktadır. Kadınların 40’lı yaşlara gelir gelmez mutlaka Sağlık Bakanlığı’nın bu maksatla başlattığı tarama yöntemlerine katılmalarının önemli bir faktördür’’ açıklamasını yaptı. Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Erken Teşhis Merkezi(KETEM) ünitelerine başvurmalarını ve gerekli incelemeleri yaptırmalarını istedi.

 

TARAMA YAPILDI

‘’Kanserden korunmak, kanseri tedavi etmekten çok daha kolaydır” sloganıyla düzenlenen panelin ardından Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Erken Teşhis Merkezi(KETEM) tarafından tarama programı düzenlendi.

 


Son Güncelleme: 06.12.2015 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38