banner28
banner23
banner36

Erzurumlular‘’Tanıtım Günleri’’ başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Erzurumlular Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen Erzurum Tanıtım Günleri başladı.

Erzurumlular‘’Tanıtım Günleri’’ başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Erzurumlular Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen Erzurum Tanıtım Günleri başladı.

02 Şubat 2018 Cuma 11:02
Erzurumlular‘’Tanıtım Günleri’’ başladı

Erzurumlular‘’Tanıtım Günleri’’ başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 1-5 Şubat tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri başladı. İlk kez düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri’nin düzenlenen programla açılışı yapıldı. Erzurum’un yöresel ürünlerinin ve kültürünün sergilendiği tanıtım günleri 5 Şubat Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilecek.  

YOĞUN KATILIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Erzurumlular Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği. Erzurum Tanıtım Günleri’nin açılışı için Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapıldı. Programına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy,  Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Ali Yeşildal ve Doğan Erol,İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut,AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok, dernek temsilcileri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KOCAELİ’Yİ TRAKİP EDİYORUZ

Programda konuşan Kocaeli Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok “Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz Erzurum’un kültürünü tanıtmak için çalışmalarımızı yaptık. Tanıtım günlerimiz hayırlı olsun. Beraberce burada Erzurum’u yaşayalım” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de konuşmasında, “Bu etkinliği tertip eden derneklerimize, federasyonumuza teşekkür ediyoruz. Erzurumlu birçok hemşerimiz farklı illerde yaşıyor. Hemşerilerimiz burada gelenek, göreneklerini yaşatıyor. Hemşerilerimiz ülke bütünlüğüne katkıda bulunmak için faaliyette bulunuyorlar. Bir milleti millet yapan değerleridir. Biz değerlerimizi korursak bir oluruz. Kocaeli’deki çalışmaları takip ediyoruz” şeklindekonuştu.

EĞİTİME ÖNEM VERMELİYİZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da konuşmasında şunları kaydetti: “Kocaeli’de birçok hemşeri derneklerimiz var. Bu dernekler ve vakıfları tanışma anlamında güzel işler yapıyor. Eğitime de önem vermeliyiz. Gençlerimizi boş bırakmayalım. Ama derneklere vakıflara ihtiyacımız var. Gençlerimizi kültürler, bilgiyle donatırsak geleceğimizi güvence altına alırız. O ruhu vermeliyiz gençlere. Şu anda biz Kocaeli’de 50 bin kadın kardeşimize spor yaptırıyoruz. Hedefimiz 2018’de bunu 100 bine çıkarmak. Kadınımızın ruh ve beden sağlığı şehir hayatında bozuluyor. Bunlara bizim çare bulmamız lazım. İnsanımızı mutlu edeceğiz. Bizim bilgi evlerimiz var. Erzurumlular Derneği olarak bilgi evi açın malzemelerinizi biz karşılayalım. Ne gerekiyorsa yapalım. Öyle kahvehane kültürüyle bu iş olmaz. Gençlerimizin ve bayanlarımızın yanında olmalıyız, eğitim faaliyetlerine önem vermeliyiz.”

KOCAELİ’NİN NUFUSU ARTTI

Açılıştaki konuşmasında, Kocaeli’nin Türkiye’nin her bölgesinden göç aldığını belirtenVali Hüseyin Aksoy da şunları ifade etti:“Kocaeli insanların huzur içerisinde yaşadığı bir kent. Kocaeli Türkiye ekonomisine en fazla katkı veren illerin başında geliyor. 69 Milyarlık vergi geliriyle İstanbul’dan sonra ikinci sırada Kocaeli geliyor. 2017 yılının nüfus sonuçları açıklandı. Nüfusumuz 80 milyona ulaşmış. Kocaeli nüfusu 1 milyon 883 bin.  Nüfus artış hızında da Kocaeli Türkiye’de 6. Sırada yer almaktadır.  86 bin kişi Erzurum nüfusuna sahip kişi Kocaeli’de yaşıyor.”

1-5 ŞUBAT TARİHLERİNDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Kocaeli’dekonseptiyle başlanan tanıtım günlerineRize ile başlamıştı. Ardından Gaziantep günlerini Kocaeli ile buluşturan Büyükşehir bu kez Erzurum tanıtım günlerini hayata geçirdi. Bu kapsamda Erzurum Tanıtım günleri 1-5 Şubat tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenleniyor. 5 gün boyuncaKocaeli’de adeta Erzurum yaşatılacak.

CİRİT GÖSTERİSİ

Erzurum Tanıtım Günleri’nde,Kocaeli’de yaşayan vatandaşlara Erzurum’a özgü kadayıf dolması, cağ kebabı, oltu taşı, ayran aşı, geleneksel el sanatları ilginç etkinliklerle beraber tanıtılıyor. Cirit gösterisi de Kocaeli’de ilk kez Erzurum Tanıtımı Günlerinde gerçekleştirildi. Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi gibi kurumların destek verdiği programda Erzurum ilçe belediyeleri de stantları ile yöresel ürünlerini ve kültürel öğelerini tanıtma fırsatı buluyor.

Son Güncelleme: 02.02.2018 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38