Filistin heyetinden Özak’a ziyaret

Başkan Vekili Özak, aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu Filistin’den gelen heyeti kabul etti

Filistin heyetinden Özak’a ziyaret

Başkan Vekili Özak, aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu Filistin’den gelen heyeti kabul etti

14 Şubat 2014 Cuma 11:30
Filistin heyetinden Özak’a ziyaret
 Marmara Belediyeler Birliği’nin Filistin heyeti, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak’ı makamında ziyaret etti. Filistin heyetine Büyükşehir belediyecilik sistemi hakkında detaylı bilgi veren Başkan Vekili Özak, kendilerine her zaman destek sunmaya hazır olduklarını söyledi.

 

FİLİSTİNLİ BELEDİYE YÖNETİCİLERİ

Filistin Yerel Yönetimler Bakan Yardımcısı Sead Koni,Genel Müdür Safwan Halabi ,Ramallah Belediye Başkanı Musa Hadid,Bireh Belediye Başkanı Jamal Shaltaf,Bethlehem Belediye Başkanı Vera Boboun, Beit  Shour Belediye Başkanı Hani Abdalmsih, Beitunia Belediye Başkanı Ribhi Dola, Beit Jala Belediye Başkanı Nael Salman,Ülke Direktörü Lana Abu Hijleh, Program Direktör Yardımcısı Nidal Hasan ve Politika Oluşturma Uzmanı Mohammed Alami, BaşkanVekili Özak ile görüşerek, Türkiye’deki Büyükşehir belediyecilik sistemiyle ilgili bilgi aldı.

 

BÜYÜKŞEHİR MODELİ VE BÜTÇE

Başkan Vekili Özak, Filistinli yöneticilerin Büyükşehir belediyeleri ve bütçe ile ilgili sorularına, ‘’Tüm il sınırlarının Büyükşehir olması modeli 2004 yılından itibaren Kocaeli’de uygulanmaya başlandı. Çıkan kanun ile yetkiler Kocaeli genelinden Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğuna verildi. Bütçemizin yüzde 65’i merkezden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılan kaynak, geri kalan yüzde 35 ise Büyükşehir’e ait şirketlerin gelirleridir. Biz hiçbir zaman bankadan kredi alma taraftarı olmadık, vatandaşlarımızı borçlandırmak istemedik’’ diye cevap verdi.

 

KARŞILIKLI HEDİYELER VERİLDİ

Filistin heyetini samimi bir atmosferde misafir eden Başkan Vekili Özak, ‘’Zor şartlar altında belediyecilik yapmaya çalıştığınızın farkındayız. Her türlü sorununuzu dinlemeye, destek vermeye, belediyecilik ile ilgili bilgilerimizi sizlerle paylaşmaya hazırız ‘’ ifadesini kullandı. Başkan Vekili Özak’a verdiği bilgiler için teşekkür eden heyet, kendisini ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu Filistin’e davet etti. Ziyaretin sonunda karşılıklı hediyeler verildi.

Son Güncelleme: 14.02.2014 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38