banner28
banner23
banner36

Fiyat farkı ve yaklaşık maliyet eğitimi verildi

Büyükşehir’in ilgili personeline fiyat farkı ve yaklaşık maliyet konulu eğitim gerçekleştirildi

Fiyat farkı ve yaklaşık maliyet eğitimi verildi

Büyükşehir’in ilgili personeline fiyat farkı ve yaklaşık maliyet konulu eğitim gerçekleştirildi

30 Ekim 2015 Cuma 09:47
Fiyat farkı ve yaklaşık maliyet eğitimi verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından gerçekleştirilen ‘’Fiyat Farkı ve Yaklaşık Maliyet’’ eğitimi Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda Sayıştay Uzman Denetçisi Oğuz Çalık eğitmenliğinde gerçekleştirildi. Eğitime Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personelinin yanı sıra ilçe belediyeler ve İSU’dan katılım gerçekleşti.

 

FİYAT FARKI VE YAKLAŞIK MALİYET

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen eğitimde konuşan Sayıştay Uzman Denetçisi Oğuz Çalık, ‘’Piyasa araştırması yapılarak, yaklaşık maliyet hakkında detaylı bilgi edinmeli ve buna göre yaklaşık maliyet belirlenmelidir. Araştırma yapılırken fiyatların aritmetik ortalaması alınır ve fiyat buna göre belirlenir’’ dedi.

 

İŞ KALEMLERİ TESPİT EDİLMELİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafında gerçekleştirilen eğitimde konuşan Çalık, ‘’Yaklaşık maliyetin hesaplanması için ihale konusu olan iş kalemleri veya grupları ve bunlara ilişkin miktarlar tespit edilir. Bu durumlarda gerek duyulduğunda idareler kamu, kurum ve kuruluşlarınca işin niteliğine göre fiyatların belirlenmesi, ihaleyi yapan idare ve diğer idarelerce gerçekleştirilen benzer işler, ilgili odaların belirlemiş olduğu fiyatları esas olarak alırlar’’ dedi.

 

Son Güncelleme: 30.10.2015 09:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38