banner28
banner23
banner36

Gazetecilerden anlamlı destek

Kocaeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ne bağlı Fotoğraf Kulübü üyeleri ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği “Köy okulları kitapsız kalmasın” kampanyası kapsamında toplanan kitaplar ihtiyaç sahibi okullar için yola çıktı

Gazetecilerden anlamlı destek

Kocaeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ne bağlı Fotoğraf Kulübü üyeleri ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği “Köy okulları kitapsız kalmasın” kampanyası kapsamında toplanan kitaplar ihtiyaç sahibi okullar için yola çıktı

26 Ekim 2015 Pazartesi 15:09
 Gazetecilerden anlamlı destek

Kocaeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ne bağlı Fotoğraf Kulübü üyeleri ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği “Köy okulları kitapsız kalmasın” adlı sosyal sorumluluk projesi köy okullarındaki öğrencilere umut oldu. Fotoğraf gezisi ve fotoğraf sergisinin dışında  çeşitli sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştireceklerini söyleyen, Kocaeli Kent Konseyi Fotoğraf Kulübü Başkanı Nurşah Şahin,” Kitaplarımızı gönderiyoruz geleceğimizi paylaşıyoruz” dedi.

YURTİÇİ KARGO’DAN ULAŞIM DESTEĞİ

Ağrı ve Ardahan’daki öğretmenlerin  yardım çağrısına kulak veren Kocaeli Kent Konseyi Fotoğraf Kulübü  üyelerinin başlattığı projeye  kısa sürede büyürken, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti de projeye destek verdi. Kampanya kapsamında toplanan ayakkabı, çanta, mont, çocuk giysileri, kitap, kırtasiye  gibi temel ihtiyaçları içeren yardım kolileri hazırlandı. Yurtiçi Kargo Müdürü Resul Şan’ın da destek verdiği kampanya kapsamında Sivil Toplum Merkezi’nde hazırlanan yardım kolileri  İhtiyaç sahibi öğrencilerle buluşturulmak üzere yola önceki gün çıktı.

HANAK’A OKUL KÜTÜPHANESİNE KİTAP

Geçtiğimiz yıl vefat eden Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyesi Murat Tosunoğlu’nun memleketi Hanak’ta bir caddeye ismini veren Hanak Belediyesi’nin bu jestini memnuniyetle karşılayan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Hanak’taki bir okul kütüphanesine 9 koli kitap bağışında bulunacak. Önümüzdeki günlerde Hanak’taki caddenin açılışı da yapılacak.

BİR KİTAP BİN HAYAL

Köy okulları kitapsız kalmasın diyerek yola çıktıklarını belirten Kocaeli Kent Konseyi Fotoğraf Kulübü  Başkanı Nurşah Şahin, gelecek nesillere aktarılacak bir kelimenin bile önemli olduğunu vurguladı. Bir kitap binlerce hayallerin gerçekleşmesine vesile olabilir diyen Şahin,"Amacımız çocuklara eşit eğitim hakkı sunma. Hiçbir çocuğun kalemsiz kitapsız kalmasını istemiyoruz. Küçük bir kampanya ile yola çıktık. Başta kulüpteki arkadaşlarımız üzere kampanyamızı duyan pek çok vatandaş destek verdi. Kampanya için topladığımız 1 defter, 1 kalem bile çok önemli” dedi.

ÇOCUKLAR HAYALLERİNİ ÇİZMELİ

Çocukların hayallerini özgürce çizmesi için özellikle resim defteri ve boyalar aldıklarını söyleyen Şahin, “Okuduğunuz kitapları imkanı olmayanlarla paylaşmanızı rica ediyoruz. Yolladığımız  kitaplar köy okullarında okuyan çocuklarımız için umut olacak Proje kapsamında toplanan kitaplar,köy okulları başta olmak üzere okul kütüphanelerine verilecek. Köy okullarımız için başlattığımız projeye destek veren kulüp üyelerimize, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm’e, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol’a  ve topladığımız kitapların yerine ulaşmasını sağlayan Yurtiçi Kargo Müdürü Resul Şan’a teşekkür ediyoruz" dedi.

GELECEK NESİLLER İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Kulüp üyelerini tebrik eden Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm "Çektikleri fotoğraflarla sık sık gündeme gelen fotoğraf kulübü üyeleri bu kez sosyalsorumluluk projesine imza attı.Kendi çabaları ile yaklaşık 15 koli kitap ve çeşitli kırtasiye malzemeleri topladı. Arkadaşlarımızın kitap toplamak için gösterdikleri çabanın gelecek nesiller için önemli bir yatırım olduğunun düşünüyoruz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

KÖY OKULLARI DESTEKLENMELİ

Projenin önemine değinen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, “Türkiye’de köy okullarında okuyan çocukların sosyal ve kültürel desteğe ihtiyacı var. Köy çocukları, ders kitabı ve televizyon dışında medyaya erişme imkanlarından yararlanamıyor. Taşımalı eğitim uygulaması nedeniyle köy okulları geleneği ortadan kalkmak üzere. Açık olan köy ilkokul ve ortaokullarında öğrenci sayısı da azalmış durumda. Bu nedenle, sınıf kitaplıklarından ve okul kütüphanelerinden yoksun olarak eğitim gören köy çocuklarının sosyal ve kültürel bakımından desteklenmesi gerekiyor. Böyle bir projeye öncülük eden genç kardeşlerimizi gönülden kutluyorum. Bu anlamda Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız”

Son Güncelleme: 27.10.2015 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38