banner28
banner23
banner36

‘’Geleceğin bilim insanları Kocaeli’den çıkacak’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, GebzeSarkuysan Anadolu Lisesi’nin Kimya-Biyoloji ve Fizik Laboratuvarı’nın açılışlarını gerçekleştirdi.

‘’Geleceğin bilim insanları Kocaeli’den çıkacak’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, GebzeSarkuysan Anadolu Lisesi’nin Kimya-Biyoloji ve Fizik Laboratuvarı’nın açılışlarını gerçekleştirdi.

29 Mayıs 2018 Salı 12:04
‘’Geleceğin bilim insanları  Kocaeli’den çıkacak’’

 Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak gençlerin daha iyi eğitim alması için yapılan laboratuvarların hizmete alınmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, “Türkiye’mizin 2023 ve 2071 vizyon ve hedefleri doğrultusunda; gençlerimizin bilimin ışığında yetişmeleri ile AR-GE çalışmalarının en önemli ihtiyacı olan insan kaynağı olarak öne çıkmasını istiyorum. Sanayici - üniversite işbirliğinin üst seviyeye çıktığı bugünlerde, liselerde eğitim alan gençlerimizin de aynı hedef doğrultusunda koşmasını istiyorum. İnanıyorum ki geleceğin bilim insanları, bu sıralardan, Kocaeli’nin gençleri arasından çıkacaktır” dedi.

LABORATUVARI’NIN KURDELELERİNİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE KESTİ

Ak Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar’ın da eşlik ettiği ziyaret ve açılışlarda Okul Müdürü Erhan Al’dan verilen eğitim hakkında bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, Kimya-Biyoloji ve Fizik Laboratuvarı’nınkurdelelerini öğrencilerle birlikte kesti. Öğretmenlerle de bir araya gelen ve gençlerle laboratuvarlarda sohbet eden Karaosmanoğlu, “Bilim ve yüksek teknolojide başarı gösteremeyen ülkelerin gelecek asra ulaşma şansı yok.Bunu üretemeyen ülkelerin ise birer sömürge haline geldiğini bugün dahi yaşayarak görmeye başladık.Artık, kendi millî sanayii olmayan ya da yerli AR-GE çalışmalarını sanayisi ile buluşturamayan bir sistemin devam etmesi mümkün değil” açıklamasını yaptı.

“GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ, GELECEK ONLARIN OLACAK”

“Kopyalama mantığının bittiği bir dönemi yaşıyoruz” diyenBaşkan Karaosmanoğlu, şunları da kaydetti: “Bu bakımdan sanayicilerimiz üniversitelerimizle ve diğer bilimsel kurum ve kuruluşlarla yakın işbirliği içinde bulunduğunu da görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerde ortaokul ve liselerimize bilimin ışığı için gerekli altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Kurduğumuz bu laboratuvarlarda geleceğin bilim insanları yetişecek. Gençlerimize güveniyoruz ve inşallah gelecek onların olacak. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için canla başla çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle gençlere dönük projeler üretmemiz noktasında verdiği talimatları da hızlı bir şekilde yerine getiriyoruz” şeklinde açıklama yaptı. Başkan Karaosmanoğlu, laboratuvarlarda deney yapan gençlerin çalışmalarını da dikkatle takip ederken, hayat boyu başarılı olmalarını da diledi.

DENEYEREK ÖĞRENİYORUM PROJESİ

Geleceğin Bill Gates’leri, Aziz Sancar’ları olmaya aday Kocaelili gençleri; gözlem yapma, düşünme, yorumlama ve bilim üretmeye yönlendirmeyi misyon edinen Büyükşehir, ‘’Deneyerek Öğreniyorum Projesi’’ni geliştirdi. Proje kapsamında Kocaeli’ndeki 74 ortaokul ve liseye 91 adet laboratuvar kuruluyor. Fen, fizik, kimya-biyoloji dallarından oluşan laboratuvarlarda günün gereklerine uygun, en gelişmiş deney aletleri ve malzemeler yer alıyor. Böylece öğretmenler, derslerde öğrettikleri teorik bilgileri, öğrencilere pratik olarak da gösterme imkanı buluyor. Proje kapsamında; 42 ortaokula 42 adet fen, 32 liseye 28 adet fizik ve 21 adet kimya-biyoloji laboratuvarı kuruluyor.

Son Güncelleme: 30.05.2018 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38