banner28

Genç Saadet Gazetecileri Unutmadı

Ülkemizde zor şartlarda görevleri başında bulunan ve görevlerinin başında hayatlarını kaybeden gazetecilerimizide hatırlatan kısa açıklaması şöyle;

Genç Saadet Gazetecileri Unutmadı

Ülkemizde zor şartlarda görevleri başında bulunan ve görevlerinin başında hayatlarını kaybeden gazetecilerimizide hatırlatan kısa açıklaması şöyle;

11 Ocak 2016 Pazartesi 11:04
 Genç Saadet Gazetecileri Unutmadı

Saadet Partisi Gebze Gençlik Kolları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tüm basın mensuplarımızın ve Gazetecilerin Çalışan Gazeteciler gününü tebrik etmek üzere bir açıklama yayınladı. 10 Ocak Pazar günü İlyasbey camiinde kıldıkları sabah namazının ardından İlçe teşkilatında kahvaltı ve teşkilat içi eğitim gerçekleştiren Gebze Gençlik Kolları adına, toplantı sonunda Başkan Sinan Aras özetle, ülkemizde zor şartlarda görevleri başında bulunan ve görevlerinin başında hayatlarını kaybeden gazetecilerimizide hatırlatan kısa açıklaması şöyle;

Açık bir toplumun oluşumuna önemli katkılar sunan basın mensupları aynı zamanda herkesin kendi düşüncesini kolayca ve rahatça belirtmesine, her fikrin açıkça toplumda yer bulmasına, insan hakları ve daha birçok önemli konuda toplumun bilinçlenmesine vesile olmaktadır. Gelişmiş ve açık bir toplumun tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanmasında basının yeri yadsınamaz bir gerçektir.

10 Ocak 1961, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. Bu gün, ‘Çalışan Gazeteciler Günü ya da Bayramı’ olarak anılıyor. 55 yıl sonra bugün, basın-yayın yaşamına baktığımızda, basın çalışanları sadece basın özgürlüğü açısından değil iş güvencesi başta olmak üzere özlük hakları açısından da ciddi problemlerle karşı karşıyadır.

‘12 Eylül’ düzeni ile birlikte gazetecilerin – yayıncıların toplu sözleşme düzeni kullanılamaz hale getirilmiş, sendikal hareket işlevsiz duruma sokulmuştur. İş güvencesi medya patronlarının insafına terkedilmiştir. Basındaki işsizlik ve düşük ücretle çalışma rekor düzeydedir. Gazetecilerin karşı karşıya bulunduğu sorunların bir an evvel çözülmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi, sağlıklı bir çalışma ortamının sağlanması şarttır. Ancak o zaman Çalışan Gazeteciler Günü anlamlı hale gelecektir.

Toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren basın mensupları ve çalışanlarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, sağlık ve başarılar dileyerek, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyoruz.

Son Güncelleme: 11.01.2016 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38