Geri kazanım seminerleri devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen okullardaki çevre kolu öğretmenlerine yönelik eğitimci seminerleri İzmit’teki eğitimle devam etti

Geri kazanım seminerleri devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen okullardaki çevre kolu öğretmenlerine yönelik eğitimci seminerleri İzmit’teki eğitimle devam etti

23 Mart 2014 Pazar 11:07
Geri kazanım seminerleri devam ediyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Eğitimci Eğitimleri Birimi koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve İlçe Belediye Başkanlıkları ile işbirliği içerisinde okullardaki Çevre Kolu öğretmenlerine veya okul idaresi tarafından görevlendirilecek diğer öğretmenlere seminerler veriliyor. Seminerler kapsamında özel atıkların (ambalaj atıkları, atık piller, elektrikli ve elektronik atıklar, kullanılmış kızartmalık atık yağların) kaynağında ayrı toplanması, geri kazanımının önemi ve tüm atıkların çevre ve insan sağlığı üzerindeki etkileri ile belediyeler tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin genel bilgilendirme yapılıyor. Bilgilendireme toplantılarına ilgili kurumlardan profesyonel yöneticiler katılarak öğretmenlere bilgi verip sorularını cevaplıyor.

SUNUMU KURUMLAR YAPIYOR

Kocaeli genelinde her ilçede yapılan eğitimci eğitimleri seminerlerinden İzmit Kente Konseyi’nde yapılan seminere Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan Bilal Döleş, Tema Vakfı Kocaeli Şubesi’nden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, ambalaj atıkları konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yetkilendirilmiş kuruluş olan Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV)’ndan Funda Ulutürk, atık pillerin toplanması, taşınması ve bertarafı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan tek yetkilendirilmiş kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP Derneği)’nden Savaş Arma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık elektrikli ve elektronik eşyaların toplanması ve geri dönüşümü konusunda lisanslı Exitcom Recycling Atık Taşıma Toplama Depolama Elektronik’ten Figen Süen, bitkisel atık yağların toplanması ve geri dönüşümü konusunda lisanslı Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretimi’nden Serap Taşdemir, Kocaeli’de bulunan öğretmenlere geri dönüşüm ile ilgili  profesyonel bilgi verdi.

KENT KONSEYİ BİNASINDA YAPILDI

Kocaeli genelinde her ilçede gerçekleştirilen geri dönüşüm seminerlerden İzmit bölümü fuar içinde bulunan İzmit Kent Konseyi binasında gerçekleştirildi. Atıkların çevreye verdikleri zararlar ve bu zararlardan kurtulmak için yapılması gerekenlerle ilgili bilgilerin verildiği seminere katılım yoğun oldu. İzmit çevresinde bulunan öğretmenlerin katılım gösterdiği seminer, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

SEMİNER PROGRAMI DEVAM EDİYOR    

Kaynağında ayrı toplama bilincinin oluşması, geri dönüşüm oranının yükseltilmesi, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının arttırılması amacıyla düzenlenen seminerler İzmit,Derince, Körfez ve Dilovası’nda gerçekleştirildi. Diğer ilçelerdeki seminer programları ise şöyle:

 

24 Mart Pazartesi; Kartepe saat 09.00 Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi, Kandıra saat 16.00 Turan Güneş Kültür Merkezi.

 

26 Mart Çarşamba; Çayırova saat 09.00 Çayırova Belediyesi Kültür Merkezi.

 

28 Mart Cuma; Gebze saat 09.00 Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi, Darıca saat 14.00 Darıca Belediyesi Meclis Salonu.

Son Güncelleme: 23.03.2014 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38