Göç ve mülteci sorunu nasıl çözülür?

Mevlevi Evi'nde Avrupa ülkelerinin mülteci sorununa bakışı konuşuldu

Göç ve mülteci sorunu nasıl çözülür?

Mevlevi Evi'nde Avrupa ülkelerinin mülteci sorununa bakışı konuşuldu

29 Kasım 2015 Pazar 11:51
Göç ve mülteci sorunu nasıl çözülür?
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Müdürlüğü'ne bağlı faaliyetlerini sürdüren Mevlevi Evi'nde göç ve mülteci sorunu konuşuldu. İstanbul Siyasal Mezunları Kocaeli Grubu'nun düzenlediği toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş katıldı.

GÖÇ NE DEMEKTİR?
Dünyada ve Türkiye'de göç ve mülteci sorununun konuşulduğu toplantı önceki gün Mevlevi Evi'nde gerçekleşti. Göç İdaresi Daire Başkanı Önder Bakan, öncelikle göç kavramını anlattıktan sonra özellikle Suriyeli mültecilerin Türkiye'deki son durumlarını ve oluşturulan kamplar hakkında bilgi verdi.

"GEÇİCİ KİMLİK KARTLARI VERİLDİ"
Göç İdaresi'nin 2014 yılının nisan ayında kurulduğunu da ifade eden Önder Bakan, "Özellikle asayiş ve güvenlik gerekçesiyle Suriyeli mültecilerin 'retina' taraması dahil olmak üzere bilgileri kayıt altına alındı. Bu kişilere 99 sayısı ile başlayan geçici kimlik kartları verildi. Bu kartlar ile sadece eğitim ve sağlık hizmetlerinden sınırlı olarak yararlanma imkânları bulunuyor, diğer vatandaşlık haklarını kullanmaları mümkün değil" şeklinde konuştu.

YOĞUN KATILIM
Toplantıya İstanbul Siyasal mezunlarından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş'un yanı sıra Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, KOÜ Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yeğin, Vergi Denetim Kurulu Kocaeli Grup Başkanı Mehmet Fatih İslamoğlu, KBB Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Büyükşahin, KBB Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bayram Çolakoğlu, KBB Basın Yayın Koordinatörü Alptekin Cevherli, İZAYDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Bayram Karakuş, Vakıfbank Saraybahçe Şube Müdürü Ahmet Şahin, İSU'dan Nazır Esirci, Ahmet Özden ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Toplantı sonunda Önder Bakan'a günün hatırası olarak Siyasal Mezunları Kocaeli Grup Başkanı Ömer Gezer tarafından Ahmet Şahin'in çektiği bir fotoğraf hediye edildi.

 

Son Güncelleme: 29.11.2015 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38