banner28
banner23
banner36

Göçmen Börekçisi dünya markası olma yolunda

Körfez’de küçük bir börekçi dükkânı iken 50 bayisi bulunan büyük bir marka haline gelen Göçmen Börekçisi, Körfez’de börek fabrikasını açtı.

Göçmen Börekçisi dünya markası olma yolunda

Körfez’de küçük bir börekçi dükkânı iken 50 bayisi bulunan büyük bir marka haline gelen Göçmen Börekçisi, Körfez’de börek fabrikasını açtı.

26 Ekim 2015 Pazartesi 10:52
Göçmen Börekçisi dünya markası olma yolunda

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 2004 yılında açtıkları küçük börekçi dükkânının ardından işlerini büyüterek Türkiye’nin en hızlı büyüyen üçüncü firması haline gelen Göçmen Börekçisi’nin sahibi İlker Can Dönmez ve Tanju Taner Dönmez kardeşler, Körfez Yarımca’da üretim fabrikasını hizmete açtı. Yarımca Mimar Sinan Mahallesi Eşref Bitlis Caddesi üzerinde 373 numarada bulunan fabrikanın açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, AKP Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan,AK Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem ve ilçe yönetimi Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli,MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü,Körfez MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsü, CHP Körfez İlçe Başkanı Tuğman Kayalı ve yönetimi, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe ve yönetimi, Körfez Ticaret Odası Meclis Başkanı Güngör Ayhan,KÖGİAD Başkanı Haydar Alkan,Körfez Birleşik Esnaf Odaları Başkanı Yahya Öztürk, Körfez Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ferit Kır, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Soner Şahin,S.S. Yarımca Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Veysel Şenol, Türköz İnşaat A.Ş. yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, Türköz İnşaat Genel Müdürü Hüseyin Öztürk, Genel Müdür yardımcıları Mehmet Diler, Murat Çetinkaya, Körfez ÇYDD Başkanı Serap Baykurt,Körfez Karadenizliler Dernek Başkanı Hasan Yazıcı, Körfez Trabzonlular Derneği Başkanı Nurettin Okutan,Kocaeli Erzurum Çat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Durmuş, eski meclis üyesi Tekin Durmuş, Körfezli iş adamları Enver Durmuş, İlker Kızılkaya,Ali Çakır,Erdal Yavuz, Hamza Küpeli, Sibel Moralı, Yasin Kabadayıoğlu, Yalçın Kırmaç, Körfez'de bulunan Banka Şube müdürleri,tüm göçmen börekçisi bayileri, aile yakınları  ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

KÜÇÜK BİR DÜKKANDA BAŞLADIK

Mehteran takımının da gösteri yaptığı açılışta ilk olarak davetlilere seslenen fabrika sahiplerinden İlker Can Dönmez, “2004 yılında küçük bir dükkanda başlayan hikayemiz; şimdilerde ise dolaylı yoldan 500 kişiye istihdam, günde 3.5 ton börek üretimi, günde 20 misafir ağırlamaya kadar ulaştı. Harvard Üniversitesi’nin yapmış olduğu araştırmaya göre; 2011-2013 yılları arasında Türkiye’nin en hızlı büyüyen Kocaeli’de 1., tüm Türkiye’de gıda da 3. konuma geldik” diye konuştu.

BAYANA ULAŞABİLMEK İÇİN

Vakıf kurduklarını da müjdeleyen Dönmez, “Hedef hep büyüktü ama bu daha yolun başı. Hedefimiz Göçmen Börekçisi’ni dünya markası yapmaktır. 2012 yılında babamızı kaybedip, bir eksildik. Annemizin elinden hızla büyüyen bir firma olarak daha çok bayana ulaşabilmek için Mustafa Dönmez Vakfı’nı kurma çalışmalarına başladık. Bu tesisin yapımında ilk kazmasından, son çivisine kadar bizlere desteği olan çok Recep, Hüseyin ve İsmail Öztürk’e teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.

“ULAŞTIĞIMIZ NOKTA YOLUN BAŞI”

Dönmez, “Aslında ne kadar hızlı büyüdüğümüzün hiçbir önemi yoktu. Biz sadece çok sevdiğimiz lezzeti paylaşma istiyorduk. Tabi ki bu ulaştığımız nokta hedefimiz değil, hedeflediğimiz yolun başıdır. 2012 yılında babamızı kaybettikten sonra Mustafa Dönmez Vakfı’nı kurarak kadınlarımızın eğitimine başladık. Hem artık bir eksik değildik, hem de kadınların elinden büyüyen bir firma olarak işimizin zekâtını verebilmenin heyecanını yaşıyorduk. Burada emeği geçen ve açılış davetimize bizi kırmayarak katılım gösteren her bir kişiye teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

ÖVGÜLER YAĞDIRDILAR

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, bayanlara istihdam sağlandığı için fabrika sahiplerine teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Dönmez ailesinin çok sevildiğini ve kalitelerini her gün artıracaklarına inandıklarını söyledi.

“50 BİN LİRA HİBE”

Törene onur konuğu olarak katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Eğer bir ülke kalkınacaksa, girişimcilerin çok olmasıyla kalkınır. Burada bu girişimi yapan iki kardeşe teşekkür ediyorum. Bizler kim iş kurmak istiyorsa devlet olarak 50 lira hibe, 100 bin lira da faizsiz kredi veriyoruz. Kendi iş yerini açan gençlerden 3 yıl vergi almıyoruz. Amacımız girişimci gençlerin yetişmesi. Gençlerin devlet memuru olmak yerine daha fazla girişim yapıp kendi işlerinin kurması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“TÜRK İNSANI GİRİŞİMCİ”

Işık, “Bizim amacımız girişimci gençlerin yetişmesidir. Artık üniversiteden mezun olan gençlerin kendilerini heba edip illa da devlette memur olmak için uğraşmaları yerine girişimci ruhla kendi işlerini açmasını ve bu şartla da başkalarına da iş kapısı olmaları gerektiğini düşünüyoruz. KOSGEB olarak bütün işletmelerin yanındayız. Bundan sonra daha fazla destek vereceğiz işyerlerine. Ülkemiz için en önemli 3 madde var. Bunlar girişimcilik, yenilikçilik ve en önemlisi de istikrar. Türkiye girişimci bir ülke ve insanı da ülke gibi girişimci. Bu ülkede istikrar sürerse hiçbir sorun çıkmaz. İstikrar olmazsa hepimiz bundan etkileniriz. Göçmen Börekçisini açıp 500 e yakın çalışanı olan markalara bu ülkenin ihtiyacı var. Bu da istikrarlı bir ülkede olur. Kardeşlerimiz tebrik ediyorum. İnşallah başka yerlerde açtıkları tesislerinde açılışına katılırız" dedi.

6 BİN METREKARE ALANA KURULDU

Göçmen böreğini tüm Türkiye’ye sevdiren Göçmen Börekçisi’nin Yarımca’da bulunan fabrikası 6 bin 800 metrekare alana sahip. 3 bin 500 metrekare kapalı alana inşa edilen fabrikada Mustafa Dönmez Vakfı’nda eğitim gören 125 çalışan üretim yapacak. Göçmen Börekçisi diğer şubelerine merkez olarak belirlediği fabrika yapılan ürünler dağıtılacak.

Son Güncelleme: 27.10.2015 09:52
Anahtar Kelimeler:
Göçmen Börekçisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38