banner28

Görme Engelli Yazar 'Ajanlık' Hayalini Kitabında Gerçekleştirdi

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde yaşayan görme engelli 24 yaşındaki Furkan Uğur Eşitti, ajan olma hayalini gerçekleştiremese de, 'Karmaşa' isimli romanında bir ajanın maceralarını yazdı.

Görme Engelli Yazar 'Ajanlık' Hayalini Kitabında Gerçekleştirdi

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde yaşayan görme engelli 24 yaşındaki Furkan Uğur Eşitti, ajan olma hayalini gerçekleştiremese de, 'Karmaşa' isimli romanında bir ajanın maceralarını yazdı.

03 Aralık 2015 Perşembe 12:18
 Görme Engelli Yazar 'Ajanlık' Hayalini Kitabında Gerçekleştirdi
Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde yaşayan görme engelli 24 yaşındaki Furkan Uğur Eşitti, ajan olma hayalini gerçekleştiremese de, 'Karmaşa' isimli romanında bir ajanın maceralarını yazdı. Furkan Uğur Eşitti romanı yazarken sesle betimlenen filmlerden de yararlandığını belirterek, "Hep ajan olup devlet ve millet düşmanlarıyla mücadele etmek istemişimdir. Bu hayalimi bu kitabı yazarak gerçekleştirdim" dedi.
Görme engelli Furkan Uğur Eşitti'nin ilk romanı 'Karmaşa' yayınlandı. Furkan Uğur Eşitti, Bağcılar'da yapılan bir etkinlikte kitabını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hediye etti. Furkan Uğur Eşitti, Karmaşa dizisinin ilk kitabı olan romanını hazırlarken sesle betimlenen filmlerden de etkilenerek kitabını yazdığını söyledi. Kitabında bir ajanın hikayesinin anlatıldığını söyleyen Furkan Uğur Eşitti, "Çocukluğumdan bu yana bir hayalim vardı. Hep ajan olup devlet ve millet düşmanlarıyla mücadele etmek istemişimdir. Bu hayalimi bu kitabı yazarak gerçekleştirdim. Kitabımın ismi Karmaşa. Bir roman serisi halinde yazmayı düşünüyorum. Birinci dizimin ismi İhanetle Mücadele" dedi.
Dünyada istihbarat romanı yazan ilk görme engelli olduğunu ifade eden Furkan Uğur Eşitti, "Örneğin engelliler hep hayatlarında yaşadıkları zorlukları yazdılar. Ben farklı bir tarz ve yöntem seçtim. İstihbarat romanı yazdım. Görmediğim için bu romanı yazarken betimlemelerimde, mekan tasvirlerinde çok zorlandım. Nasıl tasvir ederim, nasıl bunu yazarım diye çok düşündüm ve burada da sesli betimlenen filmler çok işime yaradı. Onları dinleyerek mekan kavramlarım gelişti. Mekanları anlayabildim ve hissedebildim. Tamamen hissiyatımdan yola çıkarak betimlemeleri yaptım. İnşallah başarılı olduğumu düşünüyorum. Bir görme engelli nasıl bir takibi anlatabilir, bir görme engelli bir silahı nasıl tarif eder, bir görme engelli kavga sahnesini nasıl anlatır? Bu kitapta hepsini görecekler. Kitabımda gerilim, heyecan ve aşk ön planda. Yazdığım eserlerde kardeşliği ön plana çıkarıyorum genellikle. Kitabımın sürükleyici bulunacağına yüzde yüz garanti veriyorum" diye konuştu.
Kitap yazarak engellilere olan bakışı da değiştirmeyi amaçladığını söyleyen Furkan Uğur Eşitti, şöyle konuştu:
"Bu kitabı yazmamdaki bir diğer sebep de toplumumuzun engellilere olan bakış açısını değiştirmek istiyorum. Bu kitapla toplumumuzdaki ön yargıların kırılacağına inanıyorum. Bizim engelli engelsiz bir arada yaşama sorunumuz var. Toplumdaki insanlar engelliyi tanıyamıyor. Engelliyle nasıl iletişim kuracağını bilmiyor. Engelliyle nasıl arkadaşlık yapacağını bilmiyor."

Son Güncelleme: 06.12.2015 13:54
Anahtar Kelimeler:
Furkan Uğur Eşitti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38