banner28
banner23
banner36

Görme engelliler Kuran’ı Kerim öğrendiler

“Görme Engellilere Yönelik Kur’an Okuma Eğitimi” projesi sayesinde görme engelli kişiler, engelleri aşıp Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendiler

Görme engelliler Kuran’ı Kerim öğrendiler

“Görme Engellilere Yönelik Kur’an Okuma Eğitimi” projesi sayesinde görme engelli kişiler, engelleri aşıp Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendiler

19 Şubat 2016 Cuma 13:55
   Görme engelliler  Kuran’ı Kerim öğrendiler
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü 2015-2016 eğitim öğretim dönemi içerisinde görme engelliler için örnek bir projeye imza atarak Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezinde düzenlediği bir sertifika programı ile kursiyerler sertifikalarını aldılar. Sertifika Programında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Bekir Köksal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar da katıldı.

 

ENGELLERİ AŞTILAR

1821 yılında Louis Braille tarafından görme engelli insanlar için geliştirilen, Braille Alfabesi kullanılarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılan kabartmalı Kur’an-ı Kerimler ile görme engelli vatandaşlarımızı buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü örnek bir proje gerçekleştirdi. Görme Engellilere Yönelik Kur’an Okuma Eğitimi” projesi sayesinde görme engelli kişiler, engelleri aşıp Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendiler.

 

EĞİTİMLERDE SERVİS HİZMETİ

Verdiği eğitim ve hizmet kalitesini toplumun her kesimine ulaştırmayı hedefleyen büyükşehir, servis aracı ile eğitim boyunca, kursiyerlerin Kocaeli merkez Fevziye Cami önünden alınması,  eğitimin yapılacağı binaya getirilmesi ve kurs bitiminde de aynı noktaya bırakılmasını noktasında hizmet sağladı.

 

BRAİLLE ALFABELİ KUR’AN-I KERİM 

Kur’an-ı Kerim eğitimi alan görme engelli kursiyerler için Braille elif-bağ ve Kur’an-ı Kerim temin edildi. Braille alfabesi bilmeyen görme engelli kursiyerlere ise, yazı tableti ve kalemi verildi.  Kocaeli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan Dilek Karaca’nın öncülüğünde 24 Ekim 2015 tarihinde başlayan Kur’an-ı Kerim eğitimi 30 Ocak 2016 tarihinde tamamlandı.

 

7 YAŞINDAKİ ENES’TE 65 YAŞINDAKİ HÜSEYİN’ AMCA DA ÖĞRENDİ

Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezinde Düzenlenen Sertifika Programında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı Ali Yeşildal Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Bekir Köksal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri hazır bulundular. Kursiyer yakınları ve halkın yoğun ilgi gösterdiği programda 17 yaşında lise öğrencisi olan Berat Özekli, 7 yaşında ilkokul öğrencisi olan Enes Akay, 65 yaşında olan Hüseyin Bertan, 24 yaşındaki Murat Uygun, 43 yaşındaki Vahit Turan ve 39 yaşındaki Engin Aysu, Kursları Başarılı bir şekilde bitirerek sertifikalarını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’ndan aldılar.

 

SAHNEDE KURAN OKUDULAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Biriminin özel olarak hazırladığı bir tanıtım filmi ile başlayan program en küçük kursiyer olan 7 yaşındaki Enes Akay’ın okuduğu bir şiirle devam etti. Programda kursiyerlerin sahneye çıkarak Kabartma Kur’an-ı Kerim okumasından sonra bir konuşma yapan Usta öğretici Dilek Karaca, azim ve kararlıkla çalışıldığında bir çok şeyin başarılabileceğini ifade etti. Kendilerine ikinci sınıf insan muamelesi yapılmaması gerektiğini ifade eden Karaca:’’ Bizi otobüste ayakta gördüklerinde yer vermelerine gerek yok. Biz gözlerimizle ayakta durmuyoruz. Birçok şeyi kendi başımıza halledebiliyoruz. Biz insanların yardımdan çok bizi anlamalarını ve hayatı birlikte paylaşmalarını istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

‘’ONLARIN GÖNÜL GÖZLERİ AÇIK’’

Kabartma Kuran öğrenen kursiyerlerin çok özverili bir çalışma göstererek bu aşamaya geldiklerini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu: ‘’Onların engelleri olabilir, kafa gözleri görmüyor olabilir ama gönül gözleri açık. İnsan gerçekten istediği zaman neler başarabileceğini görüyoruz. Nice gözleri gören binlerce milyonlarca insan Kuran okumayı bilmiyorlar. Bizim bu arkadaşları örnek alıp Allah’ın Kitabı’na daha fazla sarılmamız gerek.’’ Dedi. Yaşanan terör olaylarının Kur’an’dan uzak kalmanın bir sonucu olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu: ‘’Kur’an-ı Kerim Rabbimizin bize verdiği çok büyük bir nimettir. Bu günlerde yaşanan bir takım hadiseler insanların Kuran’dan uzak bir hayat yaşamalarından dolayıdır. Biz bin yıldır bu topraklarda Hak mücadelesi veren bir milletiz. Geçmişte de çok şehitler verdik, bugün de veriyoruz. Ama Allah’ın izniyle biz bu kitabı en iyi şekilde öğrenip anlayarak onlara da öğreteceğiz.’’ Şeklinde konuştu.

 

KURSİYERLERDEN TEŞEKKÜR

Kurslara katılarak sertifika alan kursiyerler yapılan bu hizmetlerin devrim niteliği taşıdığını ve çok önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek Başkan Karaosmanoğlu ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. Program sonunda kursiyerlerden Engin Aysu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları Müzik Topluluğu ile birlikte ilahi okudu.

 

Son Güncelleme: 22.02.2016 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38