Guguk Kuşu turneye uçuyor

Şehir Tiyatroları’nın beğenilen oyunu Guguk Kuşu, üç ilde sahne alacak

Guguk Kuşu turneye uçuyor

Şehir Tiyatroları’nın beğenilen oyunu Guguk Kuşu, üç ilde sahne alacak

14 Mart 2014 Cuma 11:01
Guguk Kuşu turneye uçuyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın en beğenilen oyunlarından olan ‘Kafesten Bir Kuş Uçtu’ (Guguk Kuşu), Bursa, Adana ve İstanbul’da ilimizi temsil edecek.

22 MART’TA BURSA’DA

Devlet Tiyatroları’nca bu yıl ilki düzenlenen "Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri 1.Tiyatro Festivali"nde KenKesey’in ölümsüz eseri “Guguk Kuşu” ile katılacak olan Şehir Tiyatroları, 22 Mart Cumartesi günü Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde izleyici karşısına çıkacak. Makedonya-Üsküp Türk Tiyatrosu'nun "Matmazel Julie" isimli oyunuyla açılışının yapılacağı festivalde, Devlet Tiyatroları 6 eserle sahne alırken, 9'u yabancı, 4'ü de şehir tiyatrosu olmak üzere toplam 19 oyun, festival kapsamında tiyatro severlerin beğenisine sunulacak.

 

17-18 NİSAN ADANA, 24 NİSAN’DA İSTANBUL

Ülkemizin en prestijli tiyatro festivalleri arasında yer alan ve başta Devlet Tiyatroları olmak üzere yerli ve yabancı pek çok tiyatro kurumunun sahne alacağı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçıları17-18 Nisan tarihinde izleyici karşısına çıkacak. Festivalin, İstanbul Sabancı Üniversitesi Sahnesi’nde gerçekleştirilecek olan ikinci ayağında da yer alacak ‘Guguk Kuşu’, 24 Nisan tarihinde bir kez daha sahne alacak.

 

DÜNYANIN EN İYİ TEKSTLERİ ARASINDA

Yunus Emre Bozdoğan'ın yönetmenliğini yaptığı ve dünyanın en iyi tekstleri arasında gösterilen oyunda Barış Falay, Eylem Tanrıver, Engin Benli, Aydın Sigalı, Erdem Irmak, Tekin Ezgütekün, Cemal Aldiç, Taylan Ertuğrul, Mehmet Beyazıt, Aytek Mete Elgün, Volkan Dinç, Talha Kaya, Nuri Karadeniz, Ozan Şahin, Utku Oğuz, Işık Öztorun, Seçil Onur, Nurcan Tural, Senem Akman ve Çağrı Mengüç rol alıyor. Gerek ilimizde, gerekse katıldığı tüm festivallerde büyük beğeni oyunda, tutuklu olduğu cezaevinde çalışmaktan kurtulmak için deli taklidi yapan ve teşhis için akıl hastanesine gönderilen Randle P. McMurphy özelinde “Deli kimdir? Delileri sistem mi yaratır? Hangimiz deliyiz ya da akıllı” sorularına yanıt aranıyor. Oyunun dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Funda Çebi Bozdoğan, ışık tasarımı ise Cafer Yiğiter'e ait.

 

Son Güncelleme: 14.03.2014 11:02
Anahtar Kelimeler:
GugukKuşuTurneyeUçuyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38