Hafta Tatili Ruhsatı başvuruları ocak ayı sonunda bitecek

Büyükşehir iş yerlerine hafta tatili ruhsatı konusunda uyarıda bulundu

Hafta Tatili Ruhsatı başvuruları ocak ayı sonunda bitecek

Büyükşehir iş yerlerine hafta tatili ruhsatı konusunda uyarıda bulundu

06 Ocak 2016 Çarşamba 11:20
Hafta Tatili Ruhsatı başvuruları ocak ayı sonunda bitecek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı

Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü işyerlerine hafta tatili ruhsatı konusunda uyarıda bulundu.Buna göre 1. Sınıf GSM (Gayrı Sıhhi Müessese) statüsünde yer alan işletmelere 394 sayılı Hafta Tatili Kanun hükümlerine göre Hafta Tatili Ruhsatı düzenlenmesi işlemleri devam ediyor. Bu işletmelerin mağduriyet yaşamamaları için başvurularını ocak ayı içerisinde Büyükşehir Belediyesi’ne yapmaları gerekiyor. 

 

PERAKENDE İŞLETMELER KAPSAM DIŞI

6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 29.01.2015 tarihli ve 29251 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak bu tarih itibariyle yürürlüğe girdi. Kanunun ilgili maddeleri uyarınca; “02/01/1924 tarihli ve 394 sayılı Hafta Tatili Hakkında Kanun hükümleri perakende işletmeler (Alışveriş merkezi, büyük mağaza, zincir mağaza, bayi işletme, özel yetkili işletme, perakende ticaretle uğraşan diğer ticari işletmeler ile esnaf ve sanatkâr işletmeleri) hakkında uygulanmaz” hükmü yer alıyor.

 

AKARYAKIT VE LPG İSTASYONLARI İÇİN UYGULANMAYACAK

Bu durumda perakende işletmeler ve bayilik sözleşmeleri ile faaliyet gösteren işletmeler için 394 sayılı kanuna dayalı olarak hafta sonu çalışma ruhsatının alınması zorunluluğu ortadan kalktı. Hafta Tatili Hakkında Kanun hükümleri gereği, perakende işletme tanımında yer alan esnaf ve sanatkâr işletmeleri ve bayilik sözleşmeleri ile faaliyet gösteren akaryakıt ve LPG ikmal istasyonları için de uygulanmayacak.

 

Son Güncelleme: 06.01.2016 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38