“HER TUR SEYEHAT ACENTASI DEĞİLDİR!”

Artan kaçak turlarla ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıda vatandaşlara, “Her Tur Seyehat Acentası Değildir” mesajı verilerek çok önemli uyarılar yapıldı.

“HER TUR SEYEHAT ACENTASI DEĞİLDİR!”

Artan kaçak turlarla ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıda vatandaşlara, “Her Tur Seyehat Acentası Değildir” mesajı verilerek çok önemli uyarılar yapıldı.

21 Mart 2019 Perşembe 10:36
“HER TUR SEYEHAT ACENTASI DEĞİLDİR!”

 

 

İlimizde son zamanlarda artan kaçak turlarla ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde bir toplantı gerçekleşti. İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Ercan Yamen, TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu Başkanı Aytekin Şahinbaş, Başkan Yardımcısı Cafer Kurt, TÜRSAB BTK Kocaeli ve Sakarya Denetim Uzmanı Akın Kaplankıran, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Şef Hüseyin Taş ile Ahmet Bayrak katıldı. Toplantıda; Resmi belgesi olmayan ve maddi kaygılar güdülerek organize edilen kaçak turlar, hem turizmi hem de turizmciyi olumsuz etkilediği belirtilerek,  “Her Tur Seyahat Acentası Değildir” mesajı verilip vatandaşlar bir kez daha uyarıldı.

 

PROFOSYONEL REHBERLERLE ÇALIŞIN

 

Ercan Yamen konuşmasında, “ Sezonun başlamasıyla birlikte ilimizdeki artan kaçak turlara kesinlikle rağbet etmeyin. Çünkü Tur şirketleri ve acenteler ile yapılan tur rezervasyonları tatilciler için avantaj sunarken, tamamen maddi amaçla yapılan bu kaçak turlar vatandaşlarımızı oldukça mağdur etmektedir. Çünkü tatil sezonunu fırsat bilenler tarafından düzenlenen kaçak turlar, sunulan vaatlerin yerine getirilmemesi sonucunda hizmet eksikliğiyle son bulmaktadır. Turizme uygun araçlar, profesyonel rehberler ve iyi hazırlanmış tur programları ile tur bölgesinin ruhunu yaşayabileceğiniz turlar hazırlamaktadır. Bu nedenle lütfen seyahatlerinizde Seyahat Acentalarını tercih edin.’’ dedi. Ayrıca Yamen,  Seyahat acentalarının doğru tanıtım noktasında mutlaka profesyonel rehber bulundurması gerektiğine de dikkat çekti.

 

BİLİNÇSİZ TURLARDAN VAZGEÇİN

 

TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu Başkanı Aytekin Şahinbaş’da özetle şunları kaydetti: “Tur organizasyonları; 1618 sayılı kanun gereği sadece TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) üyeleri tarafından yapılabilir. Bu kanuna rağmen kaçak bir şekilde tur faaliyeti gösteren kişiler hala kendilerine bir zemin bulabiliyor. Ama şu bir gerçek ki kaçak turları düzenleyen kişilerin bilgisizliği ve bilinçsizliği artık herkesin ve evlatlarımızın canlarına kast etmektedir.

TÜRSAB BELGESİNİ ISRARLA SORUN

“TÜRSAB Yönetimi olarak kaçak tur faaliyetleri ile ilgili olarak etkin mücadelemizin artarak devam edeceğini belirtiriz. Bizlere bu noktada yardımcı olmak ve halkımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmesini sağlamamız için herkesin seyahatlerinde TÜRSAB belgesini ısrarla sormasını önemle rica ediyoruz. Tüm vatandaşlarımıza dernek, gezi kulübü, okul, doğa yürüyüş grubu kisvesi altında kaçak tur faaliyeti gösteren kişi ve kuruluşlara kesinlikle itibar etmeyin”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38