Hüseyin Amca yeni yıla sıcacık bir yuvada girecek

Büyükşehir, sokakta kalan vatandaşların dertlerine derman oluyor

Hüseyin Amca yeni yıla sıcacık bir yuvada girecek

Büyükşehir, sokakta kalan vatandaşların dertlerine derman oluyor

31 Aralık 2015 Perşembe 11:13
Hüseyin Amca yeni yıla sıcacık bir yuvada girecek
Eşinden ayrıldıktan sonra işleri bozulan ve sokakta kalmaya başlayan 50 yaşındaki Hüseyin Erdemoğlu’na Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Büyükşehir Zabıta ekiplerinin nezaretinde yine Büyükşehir Belediyesi’ne ait Barınma Merkezi’ne yerleştirilen Hüseyin Amca, yeni yıla ev ortamındaki sıcak bir yuvada girecek.

 

BÜYÜKŞEHİR’E SIĞINDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Sosyal belediyeciliğin getirdiği hizmetleri insan merkezli olarak yürüten Büyükşehir Belediyesi, sokakta kalan vatandaşları kalıcı bir yer bulunana kadar Barınma Merkezi’nde misafir ediyor. Hüseyin Erdemoğlu da soğuk havanın iyiden iyiye kendini hissettirdiği bu günlerde Büyükşehir Belediyesi’ne sığındı. 

 

EŞİNDEN AYRILINCA

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin nezaretinde Barınma Merkezi’ne yerleştirilen Hüseyin Erdemoğlu’nun, 2004 yılında eşinden boşandıktan sonra hayatı değişiyor. Yaşadığı psikolojik travma ile işleri de bozulan Hüseyin Amca, o tarihten sonraki hayatını şu sözlerle ifade ediyor; ”Severek evlendik. İlk yıllarda Ankara’da yaşadık. Kuyu kebabı ustasıydım. İşlerim çok iyi idi. Bir çocuğum oldu. Ardından Kastamonu’ya taşındık. Ailem ile sorunlar yaşamaya başladık. Derken içim kan ağlaya ağlaya boşandık. Eşimden ve oğlumdan ayrılmam işlerimin de kötü gitmesine neden oldu. Kötü günler böyle başladı.”

 

BİR GÜLER YÜZE MUHTACIZ

İlk önce kendi ayaklarının üstünde kalmaya çabaladığını ve ardından ailesinin destekleri ile hayata tutunmayı denediğini söyleyen Hüseyin Amca, işlerinin bir türlü düzelmediğini ve sokaklarda kalmaya başladığını anlatıyor. Ayağına bir kaza sonucunda platin takıldığını ifade eden Hüseyin Amca, bu nedenle bir süredir çalışamadığını ve geçimini sağlayamadığını ifade ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin kendisini aile sıcaklığında karşıladığını da belirten Hüseyin Amca, ”Beni güler yüzle karşıladılar. Bu benim için her şeyden çok değerli. Çünkü bizler bir sıcak tebessüme muhtacız. Sokakta kalan bizler bu sıcaklığı yaşamıyoruz. Allah razı olsun sizlerden”  diyor.

 

ARTIK GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR

Hüseyin Amca şimdi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Barınma Merkezi’nde kalıyor. 3 öğün yemek, sıcak su, sağlık hizmetlerinin verildiği merkezde kalıcı bir yer bulunana kadar barınacak Hüseyin Amca’nın hayatının kalan kısmı için hayalleri de var. Geçimini sağlayabileceği bir iş bulmak istediğini ifade eden Hüseyin Amca, ‘’Kafamı sokabileceğim bir odam olsun yeter. Oğlumu da rahatlıkla görebileceğim imkanlar olursa ben daha ne isteyeyim ki” ifadesini kullanıyor.

Son Güncelleme: 31.12.2015 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38