banner28

Hz. Mevlana rubailerle anıldı

Hz. Mevlana vefatının 742. yıldönümünde SDKM’de düzenlenen programla anıldı

Hz. Mevlana rubailerle anıldı

Hz. Mevlana vefatının 742. yıldönümünde SDKM’de düzenlenen programla anıldı

17 Aralık 2015 Perşembe 11:38
Hz. Mevlana rubailerle anıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından SDKM’de düzenlenen programla, Hz. Mevlana vefatının 742. yıldönümünde Türkçe ve Farsça seslendirilen Mevlana Rubaileri ile anıldı. Müzik ve orkestra şefliğini Yücel Arzen’in yaptığı, İbrahim Sadri’nin yorumladığı Mevlana Rubaileri Gecesi’nde Hz. Mevlana anıldı. Gecede İbrahim Sadri, Mevlana’yı ve onun felsefesini anlatan şiirler okudu. Kamran Rashnawadı, Omid Tautiyan, ve Abdurrahmen Ersen, Mevlana’yı anlatan ve onun sözlerinden derlenen şarkıları ve şiirleri seslendirdi. Geceye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı Raşit Fidan ve Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk katıldı.

 ŞİİR DOLU BİR GECE

Geçtiğimiz yıllarda programda sahne alan Kenan Işık’ı hatırlatan İbrahim Sadri, kederli olduğunu ifade ederek, Kenan Işık gibi bir sanat devinin yerine burada olduğu için onur duyduğunu belirtti. ‘’Umarım en kısa sürede aramızda olur’’ diyen Sadri, ‘’Dualarımızı eksik etmeyelim’’ dileklerinde bulundu. Yücel Arzen’in Mevlana Rubaileri albümünden şiir dinletileri katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Gece boyunca İbrahim Sadri şiirleri katılımcılara tarafından cep telefonlarıyla çekildi.

 UZUN BİR ARADAN SONRA İLK SAHNE

Uzun yıllardır Yücel Arzen ile birlikte sahne aldıklarını, son beş yıldır ilk kez bu program vesilesiyle aynı sahneyi paylaştıklarını dile getiren Sadri, bu sebeple bu programın kendisi için ayrı bir önem taşıdığını dile getirdi. Hz. Mevlana’nın birçok rubaisinin seslendirildiği gecenin sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş tarafından İbrahim Sadri ve Yücel Arzen’e çiçek takdim edildi.

 

Son Güncelleme: 18.12.2015 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38