İntemaks’ 15 açıldı

Kocaeli Ticaret Odası öncülüğünde Doğu Marmara illerinin sanayi ve ticaret odalarının da katılım ve destekleri ile düzenlenen İNTEMAKS’15 fuarı açıldı.

İntemaks’ 15 açıldı

Kocaeli Ticaret Odası öncülüğünde Doğu Marmara illerinin sanayi ve ticaret odalarının da katılım ve destekleri ile düzenlenen İNTEMAKS’15 fuarı açıldı.

08 Ekim 2015 Perşembe 14:53
 İntemaks’ 15 açıldı

Kocaeli Ticaret Odası öncülüğünde, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi, Bolu Ticaret Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odasının destekleri, KOSGEB ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)’nın katkıları ve Emlak Konut GYO ana sponsorluğunda düzenlenen, Doğu Marmara Makine, Yapı Teknolojileri ve Ürünleri, İnşaat Makine ve Ekipmanları, İş Makineleri ihtisas fuarı İNTEMAK’ 15, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde açıldı

KENT PROTOKOLÜ’NDEN YOĞUN KATILIM

Kent protokolünün yoğun ilgi gösterdiği açılışa Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, Ak parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

KOTO Başkanı Murat Özdağ açılış konuşmasında “Doğu Marmara illerimizin marka değerini güçlendirmek, bölgesel işbirliklerini artırmak ve sahip olduğumuz üretim potansiyelini harekete geçirmek hedefiyle odamız öncülüğünde ve Emlak Konut Ana sponsorluğu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası' nın katılım ve destekleriyle düzenlediğimiz İNTEMAK’15 Doğu Marmara Makine, Yapı Teknolojileri ve Ürünleri İnşaat Makine ve Ekipmanları, İş Makineleri İhtisas Fuarımızın hazırlandı” dedi.

Hepimizin malumu olduğu üzere ülke olarak bugünlerde kısmi bir belirsizik ortamında bulunuyoruz. Söz konusu belirsizlik ve ülke gündemindeki hızlı politik gelişmeler kamuoyunun ekonomiye ve iş dünyasına olan olumlu beklenti ve ilgisini azaltmış durumda diyen Oda Başkanı Özdağ “Ama biz iş dünyasının temsilcileri olan odalar olarak ülkemizdeki iş hacmini geliştirmek, uluslararası rekabet gücümüzü artırmak, iş dünyasını doğrudan ve dolaylı olarak ilgilendiren sorunlara çözümler bulmak adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Devam etmek zorundayız. Bu anlamda daha önce ilkini bu yılın Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz “İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı”nı örneğin, her yıl düzenli olarak gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Öte yandan Bölgemizde ve ilimizde iş dünyası ekosistemimizin ihtiyacı olan nitelikli eleman sorununun çözümüne katkı vermek adına Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu lisemizi açtık. KOTO Akademi'de de eğitimlere giderek artan sayıda katılımcı ile devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE KOŞAR

INTEMAK’15 ise, bu yıllık ilk defa düzenlediğimiz fuarlarımızdan. İlimizin ve bölgemizin öncü sektörlerinden Makine ve İnşaat sektörlerini ve bu iki sektörün oluşturduğu ortak iş kollarını kapsayan bölgemizin iş hacmini arıtmasını beklediğimiz önemli bir fuar diyen Özdağ “Bugün Doğu Marmara bölgemiz; “Sanayi Bölgesi” ve “Bilişim Bölgesi” olma vizyonu yanında son dönemdeki yatırımlar ve açılımlarla “Turizm Bölgesi” olma vizyonuna da sahip. Kişi başına düşen gelir miktarı ile Türkiye iller sıralamasında ilk sırada. 1,5 Milyarlık nüfusa ve 25 Trilyon dolarlık bir pazara sadece 2,5 saatlik uçuşla ulaşılabilen bir konumda.         32 Organize Sanayi Bölgesi bulunan bölgemizde,  500 büyük sanayi kuruluşunun 117 si ve ülkemizdeki yabancı sermayeli sanayi şirketlerinin yüzde 21’i faaliyet göstermekte. 6 üniversite 7 teknopark 53 Araştırma Merkezi ve 2 Serbest Bölgesine ilave olarak kurulacak Bilişim Vadisiyle ülkemizin bilim ve teknoloji merkezi konumunda. Türk imalat sanayi üretiminin yüzde 20’sini, otomotiv sanayi üretiminin yüzde 48’inive Toplam ulaşım Araçlarının yüzde 45’ini karşılamakta. Toplam vergilerin yüzde 15’ini ödeyen bölgemiz, toplam GSYİH’nın yüzde 8’ini gerçekleştirmekte ve yaklaşık 1,2 Milyon nitelikli iş gücü istihdam edilmekte. Bölgemiz; otomotiv, makine ve kimya gibi oldukça önemli sektörlerde üretim yapan büyük sanayi kuruluşlarının yanısıra bu kuruluşlarla entegre çalışabilen en modern KOBİ’lere de ev sahipliği yapmakta. Bununla birlikte, Türkiye ihracatının yüzde 15’ini ithalatının yüzde 20’sini karşılamakta. Tüm veriler ışığında söyleyebiliriz ki; “Bu bölge durursa Türkiye durur, bu bölge koşarsa Türkiye koşar” şeklinde konuştu.

Böyle bir bölgede faaliyet gösteren meslek örgütleri olarak ülkemizi yakın geçmişimizde olduğu gibi hızlı bir büyüme performansı yakalaması ve dünyayla entegre olması yolunda sorumluluğumuzun farkındayız diyen Özdağ “Bu itibarla nasip olup seçimlerden yine güçlü bir hükumet çıkarsa, iş dünyası olarak bizlerin ülkemizi kalkındırmaya, halkımıza refah sağlamaya hazırlıklı olduğumuzu ifade etmek isterim. Çevremizde meydana gelen önemli olaylar, müdahaleler karşısında değerli konuklar, millet olarak daha sıkı kenetlenmemiz ve elbirliğiyle bu buhranlı dönemleri atlatmak için inisiyatif üstlenmemiz gerektiğini de özellikle vurgulamam gerekir” şeklinde konuştu.

"KALKINMA BÜTÜN OLARAK YAŞANMALI"

Özdağ’ın ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Bu organizasyonlar bize heyecan veriyor. Ülkemizde ve kentimizde yaşanan kalkınmaların bir bütün olarak yaşanması bizleri sevindiriyor. Bu anlamda burada teknoloji alanında yapılan bu fuar’ın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz her alanda gösterdiğimiz girişimcilik ruhumuzla daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum” dedi

"İSTİKRAR DEVAM ETMELİ"

Kalkınmanın süreklilik kazanması için istikrar ve huzurun devam etmesi gerektiğini belirten Doğan, “İstikrar ve huzurun devam etmesi takdirinde daha iyi yerlere geleceğimize olan inancım tamdır. Biz de İzmit Belediyesi olarak teknoloji alanında önemli gelişmeler kaydettik. Geçtiğimiz hafta hizmete açtığımız Gençlik Merkezi’mizle geleceğin yeni iş adamlarını yetiştiriyoruz. Önümüzdeki haftalarda da yine Türkiye’de ilk defa yapılan 3D teknoloji merkezimizi açacağız. Dilerim bu konularda daha uzun süreli ve daha verimli çalışmalar yapılır” açıklamasında bulundu.

"İŞ DÜNYASININ YANINDAYIZ"

Doğan’ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında Kocaeli’nin sanayi’nin başkenti olduğunu belirterek, “Bizler yerel yönetimler olarak iş dünyamızın her zaman hizmetinde ve yanında olduk. Bu anlamda Kocaeli’nde hizmet veren tüm iş adamlarımıza kentimize yaptıkları yatırımlarından dolayı teşekkür ediyorum.  Yalnız iş adamlarımızda tek ricamız var. Teneffüs ettiğimiz havayı asla kirletmeyelim. Bu anlamda Kocaeli’nde son 15 yıldır çok önemli işler yapılıyor. Öyle ki Kocaeli artık bir marka kent haline gelmiş durumda” ifadelerini kullandı.

"KALKINMA HIZ KAZANDI"

MARKA, KOSGEB gibi firmaların açılması ile beraber Kocaeli’nde kalkınmanın hız kazandığını ifade eden Karaosmanoğlu, “Bu kalkınmanın en önemli ayakların biri fuarcılıktır. Ama biz belediye olarak fuar organizasyonlarına zaman ayıramıyoruz. Ama fuar açan firmalar, odalara her zaman hizmet götürdük. Bu açıdan bu güzel organizasyonu yapan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

"GÜVEN, EN ÖNEMLİ KOŞULDUR"

Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu İNTEMAKS 15 Fuarı’nın açılışında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Güven toplumsal kalkınmanın en önemli adımlarından biridir. Bu açıdan geleceğe yürümek için doğru, anlamlı adımlar atılmalıdır. Bugün açıklanan sanayi üretim endeksine göre üretim yüzde 2 arttırmıştır. Bu, ülkemiz açısından hem önemli hem anlamlıdır “dedi

 "KOCAELİ HER ALANDA ÖNCÜ"

Kocaeli’nin Türkiye’nin kalkınmasına her zaman öncü olduğunu dile getiren Güzeloğlu, “Kocaeli’nin öncü kimliği ulusal ve uluslar arası tüm organizasyonlarda önümüze çıkıyor. Kocaeli’nin ve ülkemizin özellikle üretime ihtiyacı var. Çünkü sanayi ve çarklar dönmedikçe sürdürülebilir bir kalkınmadan bahsedemeyiz. Bugün ki fuarımızda kalkınmayı gösteren göstergeleri halkımızla paylaşmayı sağlayacak. Buna bağlı olarak Kocaeli üretim alanında her zaman öncü olmaya devam edecektir. Buna olancımız tam olmakla beraber kentimizde yapılan teknolojik çalışmalarla beraber ülkemizde yaşanan kalkınmanın en büyük payı yine Kocaeli verecektir” dedi

Son Güncelleme: 09.10.2015 15:30
Anahtar Kelimeler:
Açıldıİntemaks’ 15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38