İş kazaları eğitimle en aza indirilecek

Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı, Güvenliği ve Kalite Kültürü Oluşturma Projesi açılış toplantısı gerçekleştirildi

İş kazaları eğitimle en aza indirilecek

Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı, Güvenliği ve Kalite Kültürü Oluşturma Projesi açılış toplantısı gerçekleştirildi

18 Eylül 2014 Perşembe 17:24
İş kazaları eğitimle en aza indirilecek
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası, İzmit Meslekİ ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığıyla METİSKOP (Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı, Güvenliği ve Kalite Kültürü Oluşturma Projesi) açılış toplantısı Welborn Luxury Hotelde yapıldı. Açılış toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Osman Poyraz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Cansız, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Özcan Bedel, Kocaeli Sanayi Odası’ndan Elif Bilgisu, proje koordinatörü Hasan Menteş ve davetliler katıldı. 

BİN 200 PROJE ARASINDAN SEÇİLDİ

İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerini, iş güvenliği konusunda eğitmenin ve uzmanlaştırmanın yanı sıra iş kazalarını en aza indirmeyi amaçlayan proje 12 ay sürecek. Proje kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’yla sözleşme imzalandı. Türkiye’nin en büyük sanayi kenti olan ilimizde yeni işe başlayan genç çalışanlara eğitimler verilerek, iş kazası oranının azaltılması amaçlanıyor. Mesleki eğitim kurumları içerisinde bugüne kadar alınan en büyük AB hibe projesi olan METİSKOP’un 215 bin 318 Avro bütçesi bulunuyor. METİSKOP ülkemiz genelinde bin 200 mesleki eğitim projesi arasından seçilen 70 proje arasında yer alıyor. 

ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK MERKEZİ

İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi’nden 20 öğretmen C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Eğitimi alarak, konusunda uzman olacak. Kişisel koruyucu donanım ekipmanlarına sahip bir laboratuar, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi’nde kurulacak. Öğrenci eğitimleri için 4 farklı İş Güvenliği Modülü yazılacak ve proje sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetkili eğitim kurumu olmak için başvuru yapılacak. 

ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK MERKEZİ

Ayrıca ilk kez ülkemizde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi’nin yaygınlaştırılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından tecrübe ve bilgi paylaşımı yapılacak. Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı, Güvenliği ve Kalite Kültürü Oluşturma Projesi(METİSKOP)’ne Büyükşehir Belediyesi olarak gerek teknik, gerekse tecrübe ve bilgi paylaşımı konusunda her türlü destek verilecek. 

BÜYÜKŞEHİR’DE ÖNCEDEN TEDBİR ALINIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştirakleri arasında İZAYDAŞ, İSU gibi iş güvenliği açısından yapılan iş itibariyle tehlike arz eden yerler olduğunu yaptığı konuşmada belirten Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Osman Poyraz, 7 bin Büyükşehir çalışanının iş güvenliğini sağlamak için ülkemizde ilk kez Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulduğunu hatırlattı. Ortaya çıkabilecek muhtemel kazaların, öngörülerek alınan tedbirlerle engellendiğini ifade eden Poyraz, önlem ve tedbirler sayesinde Büyükşehir Belediyesi’nde ciddi bir kaza yaşanmadığını belirtti.

Son Güncelleme: 19.09.2014 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38