İslam'da aile kavramı nasıldı?

KO-MEK'in Aile Okulu'nda İslam'da aile kavramı anlatıldı

İslam'da aile kavramı nasıldı?

KO-MEK'in Aile Okulu'nda İslam'da aile kavramı anlatıldı

06 Aralık 2015 Pazar 12:24
İslam'da aile kavramı nasıldı?
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK)'nın "Aile Okulu" projesi, 5. Haftayı da tamamladı.

 

AİLE OKULU'NDA 5. HAFTA

"Aile Okulu" projesiyle toplumun ve aile yapısının korunması için birçok etkinlik gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK)'nda kursiyerlere verilen eğitimler devam ediyor. Aile Okulu projesi kapsamında gerçekleştiren programların 5. haftasına bu kez Kocaeli Merkez Vaizi Servet Yalçın katılarak "İslam'da Aile" kavramı üzerinden kursiyerlere seminer verdi. Dr. Şefik Postalcıoğlu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminere KO-MEK birim sorumlularının yanı sıra çok sayı da kursiyer katıldı.

 

"KARŞIT CİNS" DİYE İFADE ETMEK YANLIŞ

Kandıra, Kartepe, Başiskele Gölcük ve Karamürsel ilçelerinin KO-MEK kursiyerlerinin katıldığı seminer, oldukça samimi bir ortamda gerçekleşirken, kursiyerler Vaiz Servet Yalçın'ın anlattıklarını dikkatlice dinleyerek not aldı. "İslam'da Aile" konusunda katılımcılara eğitim veren Servet Yalçın, "Ayetleri ne kadar iyi anlarsak hayatı da o kadar iyi anlarız" dedi. Günümüzde kullanılan "karşıt cins" kelimesinin yanlış olduğunu ifade eden Yalçın, ''Kuran-ı Kerim'de kadını cinsinizden yarattık diyor, yani önce Hz. Adem babamız sonra da Hz. Havva annemiz yaratıldı'' dedi.

 

İNSANLAR MEDENİ DOĞAR

İnsanlık tarihinin aileyle başladığını belirten Servet Yalçın, bunu anlamanın Kuran-ı Kerim'de iki yolu olduğunu ifade etti. 1. yol olarak 'yalnızlık Allah'a mahsustur' ayetini örnek veren Yalçın, insanların doğuştan medeni doğduğunu ifade ederek, ''İnsanlar savunma barınma ve üreme içgüdülerinden dolayı asla yalnız yaşayamazlar" dedi. Yalçın ayrıca, ''Aileyi tanımladığımızda karşımıza şu gerçek çıkıyor'' diyerek, ailenin insanın yalnızlığını giderdiği bir ortam olduğunu sözlerine ekledi. ''İnsanlar dünyaya eğitimli olarak gelir'' diyen Yalçın, bunun içinde insanlardaki içgüdü yani sevk ve idare örneğini vererek, ''İnsanlık tarihinin aileyle başladığının ikinci kanıtıdır'' ifadesini kullandı.

​ 

Son Güncelleme: 06.12.2015 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38