banner28
banner23
banner36

İZAYDAŞ, enerji yönetim sistemini belgelendirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye iştiraki İZAYDAŞ, enerjide yeni bir adım attı.

İZAYDAŞ, enerji yönetim sistemini belgelendirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye iştiraki İZAYDAŞ, enerjide yeni bir adım attı.

12 Aralık 2014 Cuma 10:56
İZAYDAŞ, enerji yönetim sistemini belgelendirdi

Atık yönetimi kuruluşu İZAYDAŞ, enerji yönetimi sistemlerini de uluslararası standarda taşıdı. İZAYDAŞ, enerji üretim faaliyetleri ve tüketimindeki enerji verimliliği uygulamalarıyla ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi sertifikasını almaya hak kazandı.

 

FAALİYETLERİ ULUSLARARASI STANDARTLARDA

Faaliyet gösterdiği alanlarda ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 10002, ISO 17025 ve ISO 17043 standartlarına uygunluğunu daha önce belgelendirmiş olan İZAYDAŞ, bunlara ek olarak enerji üretimi ve enerji verimliliği uygulamalarıyla ISO 50001 sertifikasını almaya hak kazandı. İZAYDAŞ, enerji politikalarının belirlenmesi, enerji tüketiminin yönetilmesi ve enerji yönetiminin performansını değerlendirerek iyileştirmelerin sağlanması esasına dayanan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ile çevrenin korunması ve kaynakların etkin kullanımı konusunda örnek kurum olarak çalışmalarını sürdürüyor.

 

DENETİM VE SERTİFİKA

İZAYDAŞ, uyguladığı enerji yönetim sistematiğinin ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi standardına uygun hale getirilmesi ve belgelendirilmesi için 2013 yılı Kasım ayında çalışmalara başladı. Kısa sürede bu sistemin tüm gerekliliklerini yerine getiren İZAYDAŞ, belgelendirme kurumu Kalitest tarafından yapılan denetimleri başarı ile tamamladı. İZAYDAŞ, enerji verimliliğini arttırırken enerji tüketimi ve buna bağlı maliyetlerin azaltılması için kullanılan sistematik uygulamalarının ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi standardına uygunluğunu belgeleyen sertifikayı 2 Aralık 2014 tarihi itibariyle almaya hak kazandı. Ülkemizde özellikle kamuda ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi standardına uygun belgelendirilmiş çok az kuruluş bulunuyor.

 

ISO 50001 ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR?

Organizasyonların enerji etkinliğinin ve enerji tüketiminin sürekli iyileştirilmesinde başarılı olabilmeleri için sistemli bir yaklaşım sağlayan sistem, üretim miktarına ve çalışma saati başına enerji ve elektrik tüketiminin azaltılmasına yönelik ölçülebilir enerji hedeflerinin oluşturulmasını amaçlıyor. Sistem ayrıca, enerjinin tedariki, ölçümler, dokümantasyon, enerji kullanımının raporlanması ve enerji kullanan ekipman, sistem ve süreçlerin oluşturulmasını sağlarken bu standart bağımsız olarak kullanılabiliyor ve istenirse mevcut yönetim sistemleri ile entegre edilebiliyor.

 

Son Güncelleme: 14.12.2014 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38