Kadınlardan Diyanet’e suç duyurusu

Kocaeli Nar Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi üyesi kadınlar, Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu

Kadınlardan Diyanet’e suç duyurusu

Kocaeli Nar Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi üyesi kadınlar, Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu

11 Ocak 2016 Pazartesi 17:09
 Kadınlardan Diyanet’e suç duyurusu

Diyanet’in ‘Babanın kendi öz kızına şehvet duyması haram değildir’ fetvasına tepkiler devam ediyor. Kocaeli Nar Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi bu fetvaya ilişkin basın açıklaması yaparak konu ile ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde yapılan basın açıklamasın yapan kadınlar , “Diyanet’e bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu, bir babanın öz kızına yönelik şehvet duymasına ilişkin bir soruya verdiği, ‘Babanın 9 yaş üzerindeki kızını şehvetle öpmesi ve sarılması haram değil’ cevabıyla enseste izin vermektedir” ifadelerini kullandı.

 

ENSEST VE PEDOFİLİ SUÇTUR

Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Dilara Kan, “AKP on üç yıllık iktidarı boyunca gerici, kadın düşmanı politikalarıyla kadınların hayatını her alanda baskı altına almaya çalışmaktadır. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in son açıklaması kadın kimliğinin yok edilmesini hedeflendiğini göstermektedir. 9 yaşından büyük çocuklarla cinsel ilişki yaşanmasının meşrulaştırılmasının adı pedofilidir” sözlerini kullanan Kan, “Ensest ve pedofili suçtur. 18 yaşından küçük her birey çocuktur. Devletin imzalamış olduğu insan hakları, çocuk hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadeleler konusundaki uluslar arası sözleşmelere uymaya davet ediyoruz” dedi.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Kan, konuşmasının sonunda, “Bizler Kocaeli Nar Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi olarak bugün Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulunduk. Diyanet İşleri Başkanı istifa edene kadar meselesinin takipçisi olacağımızı buradan bildiriyoruz. AKP’nin kadın düşmanı, gerici-dinci politikalarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. Kadınlar daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

Son Güncelleme: 11.01.2016 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38