banner28
banner23
banner36

Karla mücadele ekipleri teyakkuzda

Büyükşehir soğuk ve yağışlı havaya karşı tedbirlerini aldı

Karla mücadele ekipleri teyakkuzda

Büyükşehir soğuk ve yağışlı havaya karşı tedbirlerini aldı

29 Aralık 2015 Salı 12:57
Karla mücadele ekipleri teyakkuzda
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bölgemizi etkisi altına alması beklenen yoğun kar yağışına yönelik gereken tüm önlemleri aldı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ulaşımda oluşabilecek sıkıntıların önüne geçmek için hazır bekletiliyor. Meteorolojiden alınan bilgilere göre ilimizde beklenen kar yağışı için yolların kapanmaması, yollarda kayma ve buzlanmanın oluşmaması için kar küreme ve tuzlama yapacak ekipler, hazır olarak bekliyor.

 

338 PERSONEL GÖREV YAPACAK

İlçelerde 73 farklı ana artere konuşlandırılarak 24 saat hizmet verecek olan karla mücadele ekiplerimiz kentin tüm noktalarına kısa sürede ulaşabilmesi için 338 personelle görev yapacak. 122 Adet Araç (2 Adet Unimorg Kar küreme, 12 Adet PTO Kar küreme ,12 Adet Greyder, 10  Adet Loder, 10 Adet Kanal Kazıyıcı , 8 Adet Tuz Yüklemede Eskavatör, 1 Adet Vinç , 2 Adet Treyler kurtarma,18 Adet Kürekli Tuzlama,37 Adet Kar Bıçaklı Traktör ,10 Adet Pikap v.b.) karla mücadelede kullanılacak. Ayrıca ilçelerde 36 Kar Bıçaklı Traktör, 92 farklı grup köy yolunda 24 saat hizmet verecek.

 

YOLLAR KONTROL ALTINDA

Kocaeli Üniversite Kampüsü, Santral, Kuruçeşme Irak Konutları, Arızlı TOKİ Konutları, Kartepe Otel Yolu, Başiskele Baraj Yolu, Gölcük İhsaniye, Karamürsel Karapınar, Derince İshakçılar ve Gebze Pelitli şantiyelerinde ekipler hazır olarak bekliyor. Ulaşım Dairesi ekipleri, buzlanmayı önlemek için tuz, solüsyon ve kar küreme araçlarını hazır tutuyor. Yoğun kar yağışında Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar, İtfaiye, Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler de yolların açılması için destek sağlayacak. Ekipler gece ve gündüz olmak üzere iki vardiya halinde görev yaparak, yolların sürekli açık kalmasını sağlayacak.

 

TOPLU TAŞIMA KULLANILMALI

Karla mücadele çalışmaları esnasında İl Afet Koordinasyon Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile de iş birliği sağlanacak. Ulaşım Dairesi Başkanlığı vatandaşları kar yağışının yoğun olduğu durumlarda toplu taşıma vasıtalarını kullanmaları, kendi araçları ile yola çıkacak olanları ise kış lastiği ve zincir takmaları hususunda uyardı.

Son Güncelleme: 30.12.2015 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38