Kazak çocuklar çok çabuk kaynaştı

23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı kapsamında ilimize gelen Kazak çocuklar, Başiskele’de yaşayan Günay ailesine konuk oldu

Kazak çocuklar çok çabuk kaynaştı

23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı kapsamında ilimize gelen Kazak çocuklar, Başiskele’de yaşayan Günay ailesine konuk oldu

21 Nisan 2014 Pazartesi 11:36
Kazak çocuklar çok çabuk kaynaştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 41 ülkeden 1000’in üzerinde çocuğun katılacağı 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı için Kocaeli’ne gruplar gelmeye devam ediyor. Kazakistan’dan ilimize gelen çocuklardan Alina ile Galym, Başiskele’de yaşayan Günay ailesine konuk oldu. Günay ailesinin annesi de Kazak asıllı olunca, Kazakistan’dan gelen çocuklar ailenin üç kızıyla çok çabuk kaynaştı.

GRUPLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

Endonezya, Azerbaycan, Kırgızistan, İsviçre, Rusya, Polonya, Dağıstan, Estonya ve Tataristan grupları ilimize 20 Nisan Pazar günü geldi. 22 Nisan Salı günü yürüyüş yolunda yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacak etkinlik için hazırlıklar heyecanla sürüyor. 17 Nisan Perşembe gününden bu yana ilimize gelmeye başlayan gruplar, havaalanında Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından karşılanarak, misafir edilecekleri ailelerle buluşturuluyor.

 

KÜLTÜREL ETKİLEŞİM VE ZENGİNLİK

Ailelerin evlerinde misafir olacak çocuklar yaklaşık bir hafta boyunca, ömür boyu süren bir dostluğun temellerini atacak. Türkiye’nin “ilk ve tek” Çocuk Fuarı olma özelliğini taşıyan ‘Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda gösterilerini sergileyecek konuk ülke çocukları doyasıya eğlenme fırsatı bulacak. Kocaelili çocuklar, evlerinde misafir ettikleri yabancı ülke çocuklarıyla arkadaşlık kurarak, başka ülke kültürlerini de tanıma fırsatı bulacak. Dünyanın 41 ülkesinden ilimize gelen yabancı grupları misafir eden aileler, çocuklarının yabancı ülkeden bir çocukla dostluk kurmasını, kültürel açıdan zenginlik ve ülkemizin tanıtılması için bir fırsat olarak değerlendiriyor.

 

OKUL BAHÇESİNDE BULUŞTULAR

Havaalanında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından karşılanan çocuklar, misafir olacakları ailelerle okulların bahçesinde tanıştılar. Aileler tarafından sevinç ve misafirperverlikle karşılanan çocuklar, birlikte fotoğraf çekildikten sonra misafir edilecekleri evlere dağıldılar. Endonezya grubu Başiskele Yeniköy İlkokulu’nda, Kazakistan grubu Yuvacık’ta bulunan Levent Kırca-Oya Başar İlkokulu’nda karşılandı. Aileler tarafından sevinçle karşılanan çocukların gözlerinden Kocaeli’nde olmanın mutluluğu okunuyordu.

 

KAZAK ÇOCUKLAR GÜNAY AİLESİNDE

Kazakistan’dan gelen 9 yaşındaki Tursumbekova Alina ve 11 yaşındaki Galym Tomiris, kendisi Trabzonlu eşi Kazakistanlı olan Ali Günay’ın ailesine misafir oldu. Uzun yıllar Kazakistan’da ticaretle uğraşan Ali Günay’ın, Kazakistan’da çalışırken tanıştığı Ayjan hanımla 12 yılı aşan mutlu bir evliliği var. Ahsen, Aylin ve Ayşe isimli 3 çocuğu bulunan Günay ailesi, Kazakistan’dan gelen konuklarını ağırlıyor olmaktan dolayı çok mutlu.

 

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Yuvacık Kalıcı Konutları’nda ikamet eden Günay ailesi, Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen etkinlik için teşekkür etti. Kazak konuklarlını ağırlıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Ayjan Günay, “3 kızımın Kazakistan’dan gelen misafirlerimizle tanışmasına vesile olan ve çeşitli etkinliklerle bizlere eğlenceli aktiviteler sunacak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

 

KAZAKİSTAN’DAN BOLCA HEDİYE

Kazakistan’ın Aktöbe Eyaleti’nden gelen Alina ve Galym, Levent Kırca-Oya Başar İlkokulu’nda okuyan 6. sınıf öğrencisi Ayşe ve 3. sınıf öğrencisi Aylin Günay kardeşlerle eşleştirildi. Günay ailesi büyük bir konukseverlikle Kazakistan’dan gelen misafirlerini karşıladı. Günay ailesinin 3,5 yaşındaki kızları Ahsen ile kısa sürede kaynaşan Kazak konuklar, ilimizde olmaktan ve 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı’na katılıyor olmaktan dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Günay ailesine Kazakistan’dan hediyeler getiren çocuklar, geleneksel kıyafetleriyle Günay ailesiyle fotoğraf çektirdi.

 


Son Güncelleme: 21.04.2014 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38