banner28
banner23
banner36

KENT KONSEYİ TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ

Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi tarafından düzenlenen programda İlçe Kent Konseyi temsilcileri bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirildi.

KENT KONSEYİ TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ

Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi tarafından düzenlenen programda İlçe Kent Konseyi temsilcileri bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirildi.

10 Aralık 2015 Perşembe 14:17
 KENT KONSEYİ TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ
Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ve Genel Sekreter Gültekin Görüm’ün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Engelliler Meclisi Başkanı Nesrin Atar, Kadın Meclisi Başkanı Serpil Büşra Namlı, Emekli Meclisi Başkanı Halil Atay ve Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Ozan Denli katıldı. 
İlçe Kent Konseylerinden Yoğun İlgi 
İlçe Kent Konseylerinin Başkan, Genel Sekreter ve Meclis Başkanlarının yer aldığı toplantıya Başiskele Kent Konseyi’nden Başkan Fahri Uslu, Kadı Meclisini temsilen Havva Nejla Güngör, Engelliler Meclisi Başkanı Ümmühan Aysu, Çayırova Kent Konseyi Genel Sekreteri Yüksel Küçük, Engelliler Meclisi Başkanı Memiş Özdemir, Gençlik Meclisi Başkanı İlhan Onuk, Derince Kent Konseyi Başkanı Hasan Malo, Genel Sekreter İsmail Hamzaoğlu, Kadın Meclisi Başkanı Fatma Akarsu, Engelliler Meclisi Başkanı Hasan Kahraman, Eğitim ve Kültür Meclis Başkanı İlyas Kocaman, Sağlık ve Çevre Meclisi Başkanı Nevzat Ali Gürbüz, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Genel Sekreter E. Fatih Bayram, Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, Gençlik Meclisi Başkanı Aslı Arpa, Emekli Meclisi Başkanı Recep Akel, İzmit Kent Konseyi Başkanı Cafer Kozluca, Genel Sekreter Bekir Serin, Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, Engelliler Meclisi Başkanı Bülent Cengizhan, Kandıra Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Günay, Genel Sekreter Abdullah Can, Karamürsel Kent Konseyi Başkanı Mesut Çalık, Kadın Meclisi Başkanı Tuba Erdem, Körfez Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, Genel Sekreter Veysel Köksal, Kadın Meclisi Başkanı Bahar Baykal, Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Tosun katıldı. 
Amacımız Kocaeli’de Güç Birliği Oluşturmak 
Toplantı gündem maddeleri hakkında konukları bilgilendiren Genel Sekreter Gültekin Görüm, uzun süredir yapmayı arzuladıkları bu toplantıyı karşılıklı görüşmeler sonucunda gerçekleştirebildiklerini ifade ederek, katılan herkese teşekkür etti. Görüm ayrıca, Kocaeli’nde kent konseyleri arasında güç birliği oluşturmak, koordinasyon sağlamak ve her bir kent konseyinin sahip olduğu tecrübe ve birikimlerin paylaşılması adına belirli periyodlarla bir araya gelerek, zaten Türkiye genelindeki kent konseyleri arasında önemli bir konuma sahip olan Kocaeli’nin daha da iyi bir konuma geleceğinden emin olduğunu söyledi.
Kocaeli’nin Gelişmesi ve İlerlemesi İçin Önemliyiz 
Başkan Köktürk yaptığı açılış konuşmasında bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyleyerek davete katılan herkese teşekkür etti. Kent Konseylerinin yerel yönetimler açısından çok önemli olduğunu belirten Başkan Köktürk, kenti ilgilendiren her şeyin kent konseyinin çalışma alanına girdiğini ifade etti. Kentteki problemlerin çözümünde, eksikliklerin giderilmesinde ve ihtiyaçların karşılanması noktasında kent konseylerinin Belediye Meclisine sunduğu önerilerin ciddi bir yaptırımı olduğunu söyleyen Başkan Köktürk, bu anlamda Kent Konseylerine önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü söyledi. İlçe kent konseylerinin arasında bağın güçlü olması, konseyler arası bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasının Kocaeli bütünündeki gelişme ve ilerlemenin önünü açacaktı diyen Köktürk bu manada her ilçede kent konseyi ağırlığının hissedilmesi gerekmektedir dedi. 
Dr. Şentürk Kent Konseylerini Anlattı
Tüm konukların kendilerini tanıtmalarının ardından Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk Kent Konseylerinin çıkış noktası, kuruluşları, geçirdiği aşamalar ve yönetmelikleri hakkında bilgilendirmede bulundu ve Gölcük Kent Konseyi’ndeki tecrübe ve birikimlerinden bahsetti.  
Yerel yönetimlerde artık yönetişim kavramının olduğunu ifade eden Şentürk, artık belediyelerin paydaşlara danıştığını ve onların fikirlerinin alındığını belirtti. Kentlerin gelecek vizyonlarının oluşturulması noktasında kent konseylerinin önemli bir işlevi olduğuna dikkat çeken Şentürk, belediye başkanının vizyonunun çok etkili olduğunu söyledi. Şentürk ayrıca insanların kent konseylerinin ne olduğunu tam olarak algılayamadıklarını söyleyerek, bunun aşılmasında medya ile olan ilişkinin güçlü tutulması gerekliliğine de dikkat çekti. Konuşmasının sonunda kent konseyi temsilcilerine seslenen Şentürk, kent konseylerinin mevcut ithamlardan kurtulmaları gerektiğini söyleyerek, tüm yöneticilerin yönetmeliğe tam manasıyla hakim olmaları konusunda uyarılarda bulundu. 
Bir Sonraki Toplantı Körfez Kent Konseyi’nde
İlçe kent konseyleri temsilcilerinin görüş ve önerileri ile devam eden toplantının sonunda bir sonraki istişare toplantısının Körfez Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleşmesi kararı alındı.

Son Güncelleme: 10.12.2015 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38