Kentin her köşesine kesintisiz ulaşım

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli genelinde hayata geçirdiği köprülü kavşak, battı-çıktı ve tünellerle kesintisiz ulaşım dönemini başlattı

Kentin her köşesine kesintisiz ulaşım

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli genelinde hayata geçirdiği köprülü kavşak, battı-çıktı ve tünellerle kesintisiz ulaşım dönemini başlattı

09 Mart 2014 Pazar 13:19
Kentin her köşesine kesintisiz ulaşım

 

Kocaeli’nin her köşesine kesintisiz, konforlu ve güvenli ulaşımı sağlamayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve ilçe belediyeleriyle birlikte kenti köprülü kavşaklar, battı çıktılar ve tünellere donatıyor. Bir yandan temelleri 20 yıl önce atılıp atıl kalan kavşak ve köprüleri tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve ilçe belediyelerinin de katkılarıyla kesintisiz ulaşımın adımlarını atıyor.

 

ULAŞIMDA DURMAK YOK YOLA DEVAM

Kocaeli’nin İstanbul girişinden Yalova ve Sakarya çıkışına kadar uzanan karayolu ağında çok sayıda köprülü kavşak, battı çıktı ve tüneli hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşımı eziyet değil, keyif ve mutluluk haline getirmeyi başarıyor. Bir yandan yapılan kavşaklar ve köprülerle ulaşımın her an akmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, tablo güzelliğindeki çevre düzenlemeleri ve diktiği ağaçlarla sürücülerin ve yolcuların adeta bir ormanın içinden geçerek yolculuk yapmasını sağlıyor.

 

HEMEN HER İLÇEYE BATTI-ÇIKTI

Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Valiliği, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinin de katkılarıyla Çayırova’dan Kartepe’ye, Kandıra’dan Karamürsel’e kadar uzanan hatta Darıca Osman Gazi (Aşıroğlu) Kavşağı, Gebze Eskihisar Kavşağı, Dilovası Kavşağı, Körfez Petkim Kavşağı, Körfez Döküm Kavşağı, Körfez 95 Evler Kavşağı, Derince 44 Evler Kavşağı, Derince Tüneli, İzmit SEKA Büyük Tüneli, İzmit Yahya Kaptan Kavşağı, Kartepe Suadiye Köprülü Kavşağı, Başiskele Bahçecik Tüneli, Gölcük 2 Kavşağı, Değirmendere Kavşağı yer alıyor. Yapımı devam eden İzmit Kandıra Sapağı’ndaki köprülü kavşağın da bitmesiyle ulaştıran ulaşımın bir halkası daha tamamlanmış olacak.

 

ÇEVRE VE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE SON

Kentin bir ucundan bir ucuna kilometrelerce süren yolculuk boyunca kırmızı ışıkla karşılaşmayan sürücüler, hem zamandan, hem de yakıttan tasarruf ediyor. Işıklarda bekleme süresinde egzoz gazlarından yaşanan salınım miktarı da azaldığı için çevre ve gürültü kirliliği önleniyor. Tünellerin üzerinde oluşturulan yan yolları toplu ulaşım araçlarının kullanması nedeniyle transit ulaşım ile şehir içi trafik birbirinden ayrılıyor. Geçmişte trafik ışıklarının bulunduğu bu alanlarda yapılan battı-çıktı ve tünel projeleriyle yaşanan kazaların da önüne geçiliyor.     

Son Güncelleme: 09.03.2014 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38