KO-MEK, Dolphin’de filografi sergisi açtı

KO-MEK kursiyerlerinin eserlerinden oluşan filografi sergisi büyük ilgi gördü

KO-MEK, Dolphin’de filografi sergisi açtı

KO-MEK kursiyerlerinin eserlerinden oluşan filografi sergisi büyük ilgi gördü

26 Eylül 2014 Cuma 14:18
KO-MEK, Dolphin’de filografi sergisi açtı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), Dolphin Alışveriş Merkezi’nde filografi kursu öğrencilerinin yapmış olduğu eserlerle sergi açtı. KO-MEK kursiyerlerinin birbirinden güzel eserleriyle açılan sergiye ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi. 

FİLOGRAFİ SANATI BEĞENİ TOPLADI

Filografi sanatı, Ortadoğu’da doğmuş ve Avrupa’dan Uzak Doğu’ya kadar yayılmış ancak yapımının zor olduğu düşüncesiyle yok olmaya yüz tutmuş bir el sanatıdır. Çivi ve telin maharetli ellerde şekillendiği el sanatı; çivilerin arasından tellerin geçirilmesi ile objelere estetik görününüm kazandırılmasıyla yapılmaktadır. KO-MEK’te yaklaşık 3 dönemdir kursu verilen filografi sanatı, sergiyi gezen ziyaretçiler tarafından çok beğenildi. 

“HER BRANŞA AYRI DEĞER VERİYORUZ”

Sergiyi gezen KO-MEK Genel Koordinatörü Lokman Ceyhan, “​​El sanatlarında her bir branş bizim çok önemsediğimiz alanlardır. Biz KO-MEK’te değerler eğitimi kapsamında çalışmalar yapıyoruz. Filografi  de bu kapsamda bizim için çok önemli. Güzel bir sanat olmasının yanında çalışma yaptığı tabloya değerlerimizi işlemesi bir mana ifade etmektedir” dedi. Ceyhan, tabloların önemine vurgu yaparak, “Bu sergide gördüğümüz ‘Babaya itaat Allah'a itaattir’ mealindeki çalışma sadece bir tablodan ibaret değildir. Kişinin aldığı değerleri ve içinde bulunduğu maneviyatı tabloya yansıtmasıdır. Bu sergide emeği geçen usta öğretici ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

İLK GÜNDEN BERİ FİLOGRAFİ KURSANA GELİYORUM

KO-MEK’te filografi kursuna ilk günden beri geldiğini belirten kursiyer Fatma Vatansever, “Beş yıldır Mehmet Ali Paşa KO-MEK’e geliyorum. İlk açıldığı günden beri de filografi kursuna geliyorum. Kursa hocamın tavsiyesiyle kayıt yaptırmıştım. Filografi sanatı hakkında hiçbir bilgim yoktu. Sonra çivi ve tellerden harikalar yaratılan bir dünyaya merhaba dedik. Güzel hat yazıları ve Kur’an yazıları yazıyoruz. Şu anda Ayet’el Kürsi’nin yazılı olduğu bir tablo üzerinde çalışıyorum” dedi. Serginin halk tarafında çok beğenildiğini söyleyen Fatma Hanım, “Bugün açtığımız sergiyi ziyaret edenler çok beğeniyorlar. Çok teşekkür edip ellerinize sağlık diyorlar. Çok değişik bir sanat olduğu için herkesin ilgisini çekiyor” dedi. 

KO-MEK ŞEHRİN KÜLTÜR SANAT HAYATINI RENK KATIYOR

Bugüne kadar 330 bin kişiye eğitim veren ve Kocaeli’nin dört bir yanında 44 Kurs Merkezi bulunan KO-MEK, şehrimizin kültür ve sanat hayatına da renk getirmeye devam ediyor. Farklı yerlerde açtığı sanat sergileriyle halkı sanat kurslarına teşvik eden KO-MEK, bunun yanında vatandaşa iş olanakları sunacak kaynakçılık, kurban kesimi, kuaförlük gibi kurslar da açıyor.

28 EYLÜL’E KADAR DOLPHİN’DE

KO-MEK kursiyerlerinin filografi sanatının belli örgü tekniklerini kullanarak yaptığı eserlerin yer aldığı Dolphin’deki sergisi, 28 Eylül Pazar gününe kadar ziyaret edilebilir.

Son Güncelleme: 28.09.2014 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38