banner28
banner23
banner36

KO-MEK, Geleneksel Sanatçılar Buluşması’nda

KO-MEK, Pendik Belediyesi’nin düzenlediği 10. Geleneksel Sanatçılar Buluşmasına katıldı

KO-MEK, Geleneksel Sanatçılar Buluşması’nda

KO-MEK, Pendik Belediyesi’nin düzenlediği 10. Geleneksel Sanatçılar Buluşmasına katıldı

29 Eylül 2014 Pazartesi 11:13
KO-MEK,  Geleneksel Sanatçılar Buluşması’nda
 Türk ve dünya kültürlerini yan yana görmek, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını tanıtmak amacıyla düzenlenen festivale KO-MEK’te 41 kişilik kafile ile katıldı. Her yıl dünyanın geleneksel kültürünü yaşatan en ünlü ustalarını bir araya getiren Pendik Geleneksel Sanatçılar Buluşmasında KO-MEK kafilesi eserleri ve teknikleri tek tek inceledi. 52 ülkeden sanatçıların katılımı ile gerçekleştirilen festivale KO-MEK, Genel Koordinatörü Lokman Ceyhan, Eğitim Birimi Sorumlusu Oğuz Kaya ve Usta Öğreticiler ile katıldı. 

KENDİMİZİ DIŞ DÜNYAYA AÇMALIYIZ

56’sı yabancı 82 sanatçı katıldığı buluşmayı çok beğendiğini belirten KO-MEK Usta Öğreticisi Mesude Ozan Kılıçarslan, “Pendik Uluslar arası Sanatçılar Buluşması’nda farklı uluslardan gelen el sanatları da kendimize yönelik bir şeyler bulabilmek için değişik çalışmaları görmek amacıyla katıldık. Bizim kendi branşlarımızla ilgili birçok teknikleri öğrenmiş olduk. Özellikle suzeni nakışında kullandığımız elde çalıştığımız tekniğin tığ ile yapıldığına şahit olduk” dedi. Her ulusun eserlerinin incelenmesi gerektiğini de söyleyen KO-MEK Usta Öğreticisi, “Tabi ki el sanatları hiçbir zaman için kısıtlaması yok, öğrenebildiğiniz her zaman yeni tekniklere açık olmalıyız. Kendimizi dışa kapamamalıyız. Farklı ülkelerin, onlara özgü tekniklerini kendi tekniğimizle harmanlayıp değişik işler çıkarmalıyız “ dedi.  

PENDİK BELEDİYESİ KO-MEK’İ AĞIRLADI

Her yıl dünyanın geleneksel kültürünü yaşatan en ünlü ustalarını bir araya getiren Pendik Belediyesi’ne misafir olan KO-MEK kafilesini Pendik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Metin Tavukçu ağırladı. KO-MEK Genel Koordinatörü Lokman Ceyhan, KO-MEK Eğitim Birimi Sorumlusu Oğuz Kaya ve Usta Öğreticiler ile stantları tek tek gezen Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Metin Tavukçu, festival hakkında da detaylı bilgi verdi.

Son Güncelleme: 29.09.2014 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38