banner28

KO-MEK, Gelin Bohçaları Projesi ile Sergilere Start verdi

KO-MEK İlçe sergilerinin startını KO-MEK Bohçası Projesiyle birlikte İzmit’te verdi.

KO-MEK, Gelin Bohçaları Projesi ile Sergilere Start verdi

KO-MEK İlçe sergilerinin startını KO-MEK Bohçası Projesiyle birlikte İzmit’te verdi.

30 Nisan 2014 Çarşamba 11:03
KO-MEK, Gelin Bohçaları Projesi ile Sergilere Start verdi


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarının (KO-MEK) hazırladığı 12 İlçe 12 Sergi serüvenin ilki İzmit İlçe Sergisiyle start aldı. Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışta KO-MEK Bohçası projesi kapsamında kursiyerlerin evlenecek genç kızlar için hazırladığı 123 adet bohça sahiplerine verildi.

 

YARDIMLAŞMANIN ADRESİ KO-MEK

Eğitim- öğretim dönemi içerisinde kursiyerlerine sanat ve meslek eğitimi vermenin yanı sıra birçok sosyal kazanım da sağlayan halk üniversitesi olan KO-MEK’in gerçekleştirdiği KO-MEK Bohçası’na gönül veren ve emeklerini esirgemeyen kursiyerler sayesinde toplamda 123 adet KO-MEK Bohçası oluşturuldu. Mefruşat, iğne oyası, dekoratif el sanatları ve tekniği gibi el sanatları teknolojileri kurslarında eğitim alan ve diğer bütün branşlara gelen kursiyerlerin katılımı ile hazırlanan bohçalar, KO-MEK kursiyerleri arasında sevgi ve dayanışmanın pekişmesine de ortam hazırladı.

 

KO-MEK BOHÇALARI DAĞITILDI

10’uncu yılına ulaşan KO-MEK, her yıl kursiyerleri arasındaki yardımlaşma, dayanışma ve birlik beraberliği daha ileri taşımaya devam ediyor. Bu yıl İzmit ilçe sergisinde düzenlenen törenle KO-MEK,  kurs merkezlerinde eğitim alan ve evlenecek olan genç kızların hazırladıkları çeyizler için, bir düğün hediyesi niteliğinde hazırlanan KO-MEK Bohçası ile bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. İzmit ilçe sergisinde dağıtılan bohçalarla KO-MEK, her zaman değerli gördüğü kursiyerlerini eğitim dışında da düşündüğünü ve kursiyerlerinin sosyal hayatlarında da yanında olduğunu gösterdi.  Eskiden beri alışıla gelmiş bir gelenek olan gelin bohçalarında tülbent, havlu, seccade, patik, yastık kılıfı, masa örtüsü, yatak örtüsü, dekoratif el ürünleri gibi el emeği göz nuru birçok ürün bulunmaktadır.

 

PROTOKOL BOHÇALARI DAĞITTI

KO-MEK İzmit İlçe Sergisinin açılışına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, bohçaları elleriyle kursiyerlere verdi. Açılışa ayrıca KO-MEK Koordinatörleri, Kurs Merkezi Yöneticileri, Kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İNSANI YÜCELTMEK HİZMET SLOGANIMIZDIR

Sergi Açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İnsanı yüceltmek bizim hizmet sloganımızdır. İnsanı yücelt ki devlet yaşasın. Sadece İzmit’te 100 bin hemşerimiz bu kurslarda hizmet aldı. Çok güzel hizmetlerin, kursların yapıldığı KO-MEK’ lerde kendi bütçelerinden evlenecek kızlarımıza bohça hazırlayarak çok güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kocaeli’mizin güzel insanları her şeyin en güzeline layıktır”  şeklinde konuştu. Mehmet Ali Paşa KOMEK Kurs Merkezi Ahşap Kursiyerleri tarafından Başkan Karaosmanoğlu’na hediye takdim edildi.

 

KO-MEK’E BÜYÜK ÖVGÜ

KO-MEK’ in düzenlediği İzmit İlçe Sergisinde konuşan İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, “Bu kurslar insanımız için çok önem arz etmektedir. Bir söz vardır, marifet iltifata tabidir. Sizler bu kadar güzel işler yaparak zaten biz yöneticilerin yaptıkları işleri takdir etmiş oluyorsunuz” dedi. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’da KO-MEK’ ten övgü ile bahsederek,” İnsanımızın sosyalleştiği bu eğitimler devam etmelidir. Siz bu kurslara geldiğiniz sürece biz bunları yapmak zorundayız. Çünkü biz sizin için bu makamlardayız” dedi.

 

YETENEĞİMİ KO-MEK’LE KEŞFETTİM

KO-MEK’te 4 ayrı branşta eğitim alan kursiyer Sermin Çetin Üniversitedeki derslerine destek olması ve kişisel gelişimi için kurslara katıldığını belirterek; ‘’KOMEK kurslarında güçlü yanlarımı keşfederek, yeteneklerimi ortaya çıkardım. Şu an, bu konuşmayı yapmamda katılmış olduğum kursların bana verdiği özgüvenin payı çok büyük” dedi.

 

SERGİDE BAŞKANA BÜYÜK SEVGİ

KO-MEK İlçe Sergisinde eserleri tek tek inceleyen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na kursiyerler, vatandaşlar ve özellikle de çocuklar yakın ilgi gösterdi. Vatandaşların fotoğraf isteklerini de geri çevirmeyen Karaosmanoğlu, bol bol fotoğraf çektirdi.

 

İLÇE SERGİLERİ KÖRFEZ İLE DEVAM EDECEK

Mevlana Kültür Merkezi’nde İzmit İlçe Sergisiyle başlayan program 2 Mayıs Cuma günü Körfez ilçe sergisiyle devam edecek. İlçe sergilerinin finali ise 13 Haziran da Kocaeli Fuarı içerisinde büyük çadırda Geleneksel 10. KO-MEK Genel Sergisi ile son bulacak.

Son Güncelleme: 30.04.2014 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38