banner28
banner23
banner36

KO-MEK’ te etkili öğretim semineri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK, kurum içi eğitimlere devam ediyor.

KO-MEK’ te etkili öğretim semineri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK, kurum içi eğitimlere devam ediyor.

29 Eylül 2015 Salı 11:41
KO-MEK’ te etkili öğretim semineri
Halk Üniversitesi KO-MEK, usta öğreticilerin kursiyerlerle daha iyi iletişim kurmaları ve eğitimlerin etki ve kalitesinin sürdürülebilirliği açısından gerekli olan tüm uygulamaları titizlikle gerçekleştiriyor. Kocaeli Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Hakan Turan’ın ‘’Etkili Öğretim Yöntem ve Teknikleri’’ konu başlıklı eğitim semineri, Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde bulunan Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 SOMUT ÖRNEKLER VERİN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK ortaklığında gerçekleştirilen eğitimde, Yrd. Doç. Dr. Hakan Turan, kursiyerlere etkili öğretim konusunda bilgilendirmeler yaptı. Çeşitli eğitim metotları hakkında teknik değerlendirmeler yapan Turan, derslerde somut örneklemeler yaparak anlatmanın daha etkili olduğuna dikkat çekti.

 SUNUŞ VE BULUŞ YÖNTEMİ

Eğitimcilerin mümkün olduğu kadar pratik yaptırmaları ve somut örneklemelerle bilgilerin kalıcı hale gelmesini sağlamaları gerektiği bilgisinin verildiği seminerde, karşıdaki kitlenin dilinden konuşmak gerektiğini söyleyen Turan ‘’Bir konu anlatılırken genelden özele veya özelden genele iki farklı metot uygulanır. Genelden özele doğru gittiğinizde konu başlıklarıyla başlayarak örneklemeleri sona bırakır ve detaylara girersiniz. Bu yöntem sunuş yöntemidir. Eğer özelden başlarsanız ilk önce detay konularla ve örneklerle başlayarak genel konuya gelirsiniz. Bu yöntem de buluş yöntemidir. Hangi yöntemi uygulayacağınız, kitlenize göre değişebilir’’ diye konuştu. İki oturumda gerçekleştirilen seminer gün boyu devam etti.

 


Son Güncelleme: 29.09.2015 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38