banner28
banner23
banner36

KOBİS’e Avrupa’dan yenilikçi ulaşım ödülü

Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi, sürdürülebilir, destekleyici uygulamalar, saha ve ağ altyapısıyla Avrupa’da ödül aldı

KOBİS’e Avrupa’dan yenilikçi ulaşım ödülü

Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi, sürdürülebilir, destekleyici uygulamalar, saha ve ağ altyapısıyla Avrupa’da ödül aldı

20 Eylül 2015 Pazar 10:13
KOBİS’e Avrupa’dan yenilikçi ulaşım ödülü

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı’nın Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi(KOBİS), Avrupa 2015 TIDE AWARDS Innovative Transport Project(Yenilikçi Ulaşım Projesi) ödülüne layık görüldü. Bu yıl İspanya’nın Barcelona şehrinde 14-15 Eylül tarihlerinde düzenlenen 2015 TIDE AWARDS başarı ödüllerine Toplu Taşıma Dairesi Başkanı Salih Kumbar ve Otobüs İşletmesi Şube Müdürü Övünç Yılmaz katıldı.

 YENİLİKÇİ ULAŞIM PROJESİ

İspanya’nın Barcelona ve Huesca, İtalya’nın Roma, Bologna ve Milan, Fransa’nın Lyon, Hollanda’nın Rotterdam, Macaristan’ın Budapeşte gibi önemli Avrupa şehirlerin yer aldığı değerlendirme sonrasında Avrupa 2015 TIDE AWARDS Innovative Transport Project(Yenilikçi Ulaşım Projesi ) ödülü; sürdürülebilir hareketlilik destekleyici uygulamalar, saha ve ağ yapısı itibariyle Kocaeli toplu ulaşım sistemlerine verdiği katkıdan dolayı Türkiye’den KOBİS’e verildi.

 OTOBÜSLERE BİSİKLET APARATI

Ödül töreninde konuşma yapan Otobüs İşletmesi Şube Müdürü Övünç Yılmaz, KOBİS’in Kocaeli halkı tarafından sadece gezinti değil aynı zamanda toplu ulaşım amaçlı kullanıldığını, istasyon sayılarının artırılması yönünde vatandaşlardan yoğun talep geldiğini belirterek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılı genişleme projesi kapsamında 3, 4 ve 5. etaplar olmak üzere 3 etapta Körfez, Derince, Darıca, Gebze, Gölcük, Başiskele, Karamürsel ilçelerimiz başta olmak üzere 12 ilçemizin tamamında yeni istasyonlar açılması için gerekli çalışmalara başlanıldığını aktardı. Övünç, yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan araç filosuna katılacak yeni otobüslerin de bisikletle ulaşımı desteklemek amacıyla bir kısmında bisiklet taşıma aparatı olacağını belirtti.

Son Güncelleme: 20.09.2015 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38