banner28
banner23
banner36

Kocael'de 1 Milyon Doz Aşıya Ulaşıldı

Kocaeli’de koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen aşılama çalışmaları son sürat devam ediyor.

Kocael'de 1 Milyon Doz Aşıya Ulaşıldı

Kocaeli’de koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen aşılama çalışmaları son sürat devam ediyor.

22 Haziran 2021 Salı 08:43
Kocael'de 1 Milyon Doz Aşıya Ulaşıldı

İldeki yoğun çalışmalar sonucunda bugün kentte aşı olan kişi sayısı sonucu 1 milyonu aştı. 1 milyonuncu doz İzmit Seka Devlet Hastanesinde hemşire Neslihan Kalkan tarafından Fuat Soğuksu isimli vatandaşa uygulandı. Gerçekleştirilen aşı uygulaması ve yapılan çalışmaları Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan yerinde gözlemledi.

Bu saate kadar yapılan 1 milyon doz Covid-19 aşısının 685 bin 919 dozunu ilk aşı, 314 bin 110 dozunu ise ikinci doz aşı yaptıranlar oluşturdu. Aşılama tüm hızıyla devam ettiğinden bu sayı sürekli artıyor.

Kocaeli’de 1 milyonuncu doz aşıyı vurulan Fuat Soğuksu’ya duyarlı davranışından dolayı teşekkür eden İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan aşı olmanın herkes için vatandaşlık görevi olduğunu vurguladı, Soğuksu’ya şifa dileklerini iletti.

Aşıdan korkulacak ve çekinilecek bir durumun  olmadığını kaydeden Pehlevan  koronavirüsle mücadelenin anahtarının aşılama çalışmalarından geçtiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

Yaklaşık 1 Milyon doz aşı yapılan ilimizde hala aşıya ikna olmayan vatandaşlar var. Tüm vatandaşlarımızı aşı konusunda sürekli bilgilendirerek bu konuda farkındalıklar oluşturuyoruz. Aşısını yaptırmayan vatandaşlarımızın mutlaka randevu alıp aşı olmalarını öneriyorum.

Saygıdeğer Kocaelililer; salgını sınırlamanın ve yok etmenin en iyi yolu aşı olmaktır. Aşı randevusu alarak tüm devlet hastaneleri, aile hekimlikleri, üniversite hastanesi, özel hastaneler ve ilçe sağlık müdürlüklerinde aşılarınızı ücretsiz olabilirsiniz. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde kurulan mobil veya aşı noktaları ile sanayi kuruluşlarında, fabrikalarda ve yerinde aşı uygulama noktalarında aşılama yapılmaktadır. Hem kendi sağlığınız hem de toplum sağlığı için aşı hakkı olan tüm vatandaşlarımızı aşıya bekliyoruz. Haydi Kocaeli aşıya!

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38