Kocaeli geneline 123 km’lik yürüyüş yolu

‘’Sağlıklı yaşamak için yürüyüş, yürümek için Kocaeli’’ diyenlere Büyükşehir, 123 bin metreyi aşan yürüyüş yollarıyla kucak açıyor

Kocaeli geneline 123 km’lik yürüyüş yolu

‘’Sağlıklı yaşamak için yürüyüş, yürümek için Kocaeli’’ diyenlere Büyükşehir, 123 bin metreyi aşan yürüyüş yollarıyla kucak açıyor

23 Mart 2014 Pazar 12:31
Kocaeli geneline 123 km’lik yürüyüş yolu

Doğayla buluşmak, sağlıklı bir yaşam ve hastalıklardan kurtulmanın en ideal yollarından biridir yürüyüş yapmak. Spor salonlarının dışında, yürüyüş bantlarının uzağında sadece doğayla baş başa kalmak için size bir çift spor ayakkabı ve eşofman yeter. Doğal güzellikleri, rengarenk çiçekleri ve göğe yükselen ormanlarıyla Kocaeli, doğa yürüyüşü severleri için çok sayıda fırsat sunuyor.

 

KOCAELİ’NİN DOĞAL HARİKALARI

Ancak bu doğa harikası yerleri bulmak, güzellikleri gün ışığına çıkarmak da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne düşüyor. Kocaeli genelinde mevcut doğa yürüyüş parkurlarını düzenleyen ve bunlara yenilerini ekleyen Büyükşehir, kent genelinde spor yapmak, yürümek, doğayla baş başa kalmak isteyenlere alternatifler üretiyor.

 

123 BİN METRELİK YÜRÜYÜŞ YOLLARI

Samanlı Dağları, Sapanca Gölü ve Ballıkayalar gibi tabiat harikalarına sahip Kocaeli’nde yaz-kış demeden istediğiniz her gün ve her anda yürüyüş yapabilir, doğayla baş başa kalabilirsiniz. Bunun için Büyükşehir’in yeniden düzenlediği veya kentin dört bir köşesinde oluşturduğu yeni yürüyüş yollarına yönelmeniz yeterli. Büyükşehir Belediyesi, bu güne kadar Kocaeli genelinde 60 adet yürüyüş yolunu hayata geçirdi. Büyükşehir’in Kocaeli’nde oluşturduğu yürüyüş yolları birbirine eklendiğinde 123 bin 881 metreyi buluyor.

 

33 BİN METRELİK BİSİKLET YOLLARI

Sadece yürüyüş değil, bisiklet de her yaşta kolaylıkla yapılabilecek bir spor. Büyükşehir Belediyesi, yürüyüş yollarının yanı sıra bisiklet yollarına da önem veriyor. Başarılı öğrencilere binlerce bisiklet dağıtan Büyükşehir, yürüyüş yollarının yanı sıra vatandaşlarımız için bisiklet yolları da oluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir’in kent genelinde hayata geçirdiği bisiklet yollarının uzunluğu ise 33 bin 947 metreyi buluyor.

 

BAŞKAN HAFTADA ÜÇ GÜN YÜRÜYOR

Sağlıklı insanlar sağlıklı kentlerde yaşar anlayışıyla hareket ettiklerini her fırsatta dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, yürüyüş sporuna büyük önem veriyor. Kocaeli’nin her köşesindeki doğal yürüyüş ortamlarını dolaşan ve bunların hayata kazandırılmasında öncülük eden Başkan Karaosmanoğlu, haftanın üç günü kent genelinde vatandaşlarla doğal yaşam yürüyüşlerine katılıyor.

 

Başiskele Kayaüstü Yaylası;

Kayaüstü Yaylası’nın manzara güzelliğini kelimelerle ifade etmek zor. Yaylanın hemen ucundan, yaylaya adını veren kayalıklar üzerinden ayaklarınızın altına uzanan manzara insanı büyülüyor.

 

Başiskele Aytepe Menekşe Yaylası;

Geleneksel Doğu Karadeniz Yayla yaşamının izlerini taşıyan Menekşe Yaylası, ismini bahar aylarında bölgeyi süsleyen menekşe çiçeklerinden alıyor. Yaylanın hemen yanında bulunan Bayraktepe’nin yüksekliği bin 73 metreyi buluyor.

 

Başiskele Aytepe İnönü Yaylası;

Samanlı Dağları’nın sırtlarında, orman içi toprak yoldan oluşan bu parkur, rahat yürünebilir yapısı ile kısa zamanda yürüyüşçüler için vazgeçilmez hale geldi.

 

Derince Çınarlıdere Vadisi;

Uzun yıllar atıl vaziyette kalan, eşsiz doğal güzellikleriyle dikkat çeken Çınarlıdere, Büyükşehir tarafından yapılan yürüyüş yolları, oyun grupları, piknik alanlarıyla bölgenin cazibe merkezi oldu.

 

Gebze Ballıkayalar Vadisi;

Gebze ilçesi sınırları içindeki bin 847 hektar alanlık doğal Ballıkayalar Vadisi, Tabiat Parkı olarak ilan edildi. Dağcılık sporu açısından da büyük önem taşıyan bu gizli güzellik, doğaseverlerden yoğun ilgi görüyor.

 

Gebze Yağcılar Denizli Göleti;

Gebze’de Yağcılar Köyü’nden Denizli Göleti’ne uzanan ve tepelerin sırtlarından giden doğal yürüyüş parkurunda yılın dört mevsiminde yürüyüş yapılabiliyor.

 

Karamürsel Fulacık Çamdibi;

Karamürsel’de Fulacık Köyü’nden Çamdibi Köyü’ne uzanan doğal yürüyüş parkurunda küçük tepecikler üzerinden inişli çıkışlı yolda keyifli bir yürüyüş yapılabiliyor.

 

Kartepe Yanıkdere Vadisi;

Kartepe’nin eteklerinden Yanıkdere Vadisi’ni takip ederek, doğal güzellikler içinde yürünebilecek harika bir parkur doğaseverleri bekliyor.


Son Güncelleme: 23.03.2014 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38