banner28

Kocaeli Halkevleri Ankara'yı andı

Kocaeli Halkevleri 10 Ekim’de yaşanan Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden 102 kişiyi 2’inci ayında andı

Kocaeli Halkevleri Ankara'yı andı

Kocaeli Halkevleri 10 Ekim’de yaşanan Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden 102 kişiyi 2’inci ayında andı

11 Aralık 2015 Cuma 12:29
Kocaeli Halkevleri Ankara'yı andı

Kocaeli Halkevleri üyeleri 10 Ekim’de Ankara’da gerçekleşen ve 102 yurttaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırının 2’inci ayı nedeniyle basın açıklaması yaptı.  İzmit Yürüyüş Yolu üzeri, Belediye İş Hanı önünde gerçekleşen basın açıklamasını Kocaeli Halkevleri üyeleri adına Ekrem Gündüz okudu. Basın açıklamasına Kocaeli Halkevleri Başkanı Yaşar Seğmen, HDP’li eski AB Bakanı Ali Haydar Konca, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’ye bağlı bazı sendika temsilcileri ile stk üyeleri katıldı.

 

FAİLLERİ ÇOK İYİ TANIYORUZ
Halkevleri adına basın açıklamasını yapan Ekrem Gündüz, “Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerin buluşmasını hazmedemeyenler, daha çok savaş daha çok katliam diyenler Ankara’yı kana buladı. 102 yoldaşımızı, arkadaşımızı, kardeşimizi katlettiler. Yüzlerce yoldaşımızın yaralanmasına neden oldular. Ankara Katliamı gerçekleşeli bugün tam 2 ay oldu. Ankara katliamının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen katliamın failleri bulunamadı. Failleri çok iyi tanıyoruz” ifadelerine yer verdi. Açıklama, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

 ANKARA KANA BULANDI

Grup adına basın açıklamasını okuyan Kocaeli Halkevleri İl Yöneticisi Ekrem Gündüz, barış talebini hazmedemeyenlerin Ankara’yı kana buladığını söyleyerek, “10 Ekim’de Ankara’da Türkiye’nin dört bir yanından gelenler emek, demokrasi ve barış demek için Ankara Tren Garı önünde buluştu. Onbinlerin buluşmasını, emek, demokrasi ve barış talebini dile getirmesini hazmedemeyenler, ‘daha çok savaş daha çok katliam’ diyenler Ankara’yı kana buladı. 102 yoldaşımızı, arkadaşımızı, kardeşimizi katlettiler. Yüzlerce yoldaşımızın yaralanmasına sebep oldular” şeklinde konuştu.

 KATLİAM HALA DEVAM EDİYOR

Ankara’da gerçekleştirilen katliamın faillerin hala bulunamadığını ifade eden Gündüz, “Ankara Katliamı’nın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen, katliamın failleri bulunamadı. Tıpkı Sivas’ta, Maraş’ta, Roboski’de ve binlerce faili meçhul de olduğu gibi. Aslında katliamın faillerini tanıyoruz. Ankara Katliamı’nın failleri, 102 arkadaşımızın katilleri, kendi yağma ve savaş düzenleri devam etmesi için 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından ülkeyi kan gölüne çeviren AKP ve saray düzenidir. 7 Haziran’dan bu yana ülkeyi kan gölüne çevirenler, 1 Kasım seçimlerinden sonra da katliamlara devam ediyor. Cizre’de, Silvan’da, Sur’da halka karşı açılan ateşler devam ediyor” dedi.


Son Güncelleme: 13.12.2015 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38