Kocaeli halkı her şeyin en güzeline layıktır

7. Lale Festivali’nde dereceye girenlere ödüllerini veren Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli halkının her şeyin en güzeline layık olduğunu söyledi

Kocaeli halkı her şeyin en güzeline layıktır

7. Lale Festivali’nde dereceye girenlere ödüllerini veren Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli halkının her şeyin en güzeline layık olduğunu söyledi

07 Nisan 2014 Pazartesi 10:44
Kocaeli halkı her şeyin en güzeline layıktır

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Sekapark’ta düzenlediği 7. Lale Festivali’nde dereceye girenler belli oldu. En güzel laleyi yetiştirenlere ödüllerini veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli halkı her şeyin en güzeline layıktır’’ dedi.

 

7. LALE FESTİVALİ

Sekapark alanındaki Uçurtma Tepesi’nde gerçekleşen 7. Lale Festivali’ne Kocaeli genelinde ‘’en güzel laleyi ben yetiştirdim’’ diyen 415 yarışmacı katıldı. Yarışmanın jüri üyeliğini Kocaeli Süs Bitkileri Derneği Başkanı Engin Yener, Yalova Süs Bitkileri Üreticileri Birliği’nden Ahmet Dündar, Kocaeli Çiçekçiler Derneği Başkanı Ahmet Çelebi, Ziraat Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilcisi Aykut Sami Ünal, Peyzaj Mimarları Odası Kocaeli Temsilcisi Ayşegül Hacıalioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar Şube Müdürü Volkan Şenel, Orman Mühendisleri Odası’ndan Ali Bilgi, TÜBİTAK’tan Tuncay Türetken üstlendi.

 

ÇOCUKLAR ÇOK EĞLENDİ

Yarışma alanında Derince Piri Reis İlköğretim Okulu’nun halk oyunları ekibi Muş yöresinden örnekler sergiledi. Kartepe Belediyesi Halk Oyunları Çocuk Mehteran Takımı da ilgi çeken gösteriler arasında yer aldı. Büyükşehir Belediyesi Bandosu da birbirinden güzel parçaları vatandaşların alkışları eşliğinde seslendirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca alana çocuk oyun grupları kuruldu. KO-MEK de festival süresince ebru branşı tanıtımı ile küçük çocuklar için yüz boyama etkinliği gerçekleştirdi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Ertaş ile daire başkanları ve şube müdürlerinin de takip ettiği yarışmada jüri yarışmaya katılan eserleri dikkatle inceledi

 

BİRİNCİYE 1.500 TL

Yapılan değerlendirme sonucunda Fatih Karakoç birinciliği elde etti. Yarışmada Tahsin Aksakallı ikinci, Ümmügülsüm Ataş ise üçüncü oldu. Mutlu Yıldırım dördüncülüğü ve Büşra Horoz ise beşinciliği elde etti. En güzel laleyi yetiştirerek yarışmada birinciliği elde edene bin 500, ikinciye 750, üçüncüye 500, dördüncü ve beşinciye ise 400 TL para ödülü verildi.

 

NAKIŞ NAKIŞ İŞLİYORUZ

Yarışmaya katılan tüm eser sahiplerini, jüri üyelerini ve emeği geçenleri kutlayan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bugün çok güzel bir hava var, her şey güzel, lalelerimiz güzel, katılım sağlayan tüm eserler güzel. Hepsinden daha güzel olan bizim çocuklarımız, bizim kardeşlerimiz, bizim insanlarımız’’ dedi. Sekapark’ı kaplayan rengarenk lalelerin güzelliğine dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Katılım sağlayan herkesi tebrik ediyorum. Lale bir Türk çiçeğidir. Bizim benliğimizi temsil eden, baharın temsilcisi bir çiçektir. Bizim insanımız her şeyin en güzeline layıktır. Denizlerimizin de, yollarımızın da, kavşaklarımızın da, hastanelerimizin de, okullarımızın da, en güzeline layıktır. Bu bir medeniyet yarışıdır. Şehrimizin her köşesini nakış nakış işliyoruz. Kocaeli, dünyanın en temiz, en sağlıklı, en güzel, insanların yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir olacak’’ ifadesini kullandı.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Güzel bir hafta sonunda Sekapark’ı dolduran Kocaeli halkını selamlayarak konuşmasını tamamlayan Başkan Karaosmanoğlu, yarışmada ilk üçe giren eserlerin sahiplerine ödüllerini takdim etti. Yarışmada dördüncü ve beşinci olan yarışmacılara ise ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı ile Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut verdi.

 

30 BİN LALE SATIŞI YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılının kasım ayında kent genelinde lale satışlarına başlamıştı. Kocaeli genelindeki 12 ilçede içlerinde beşer adet lale tohumu olan paketlerden 30 bin adet lale satışı yapıldı. Bu laleleri yetiştirerek Sekapark’ta düzenlenen Lale Festivali’ne katılıp, mansiyon ödülünü kazanan 150 kişiye ise 100’er TL verilecek.

Son Güncelleme: 07.04.2014 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38