banner28
banner23
banner36

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, farkındalık programı gerçekleştirildi

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle farkındalık programı gerçekleştirildi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, farkındalık programı gerçekleştirildi

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle farkındalık programı gerçekleştirildi.

07 Haziran 2021 Pazartesi 10:53
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, farkındalık programı gerçekleştirildi

Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyasında Dereceye Giren Sağlık Kurumları Temsilcilerine Teşekkür Belgesi Takdim Edildi

Kocaeli Valiliği Karamürsel Alp toplantı salonunda gerçekleşen programda, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan tarafından Müdürlüğe bağlı hizmet veren Kamu Hastaneleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri gibi kuruluşlarda yapılan başarılı çevre sağlığı çalışmaları sonucunda en fazla bitkisel atık yağ toplayan kuruluşların temsilcilerine teşekkür belgesi takdim edildi. Programda Çevre Yönetim Biriminden Çevre Mühendisi Mustafa Ürüt tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Çevre Yönetim Birimi koordinatörlüğünde yürütülen ve “İlçe Sağlık Müdürlükleri”, “Kamu Hastaneleri”, “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri” olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlenen Bitkisel Atık Yağ

Toplama Kampanyasında en fazla bitkisel atık yağı toplayarak dereceye giren sağlık kuruluşları şöyle sıralandı:

-Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü

-Gölcük N. Çelik Devlet Hastanesi

-Karamürsel Devlet Hastanesi

-Dilovası Devlet Hastanesi

-Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan dereceye giren sağlık kuruluşlarının idarecilerini ve projede görev alan personelleri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Konuşmasında gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakılması için, toplumda çevre bilinci ve farkındalığının arttırılması gerekliliğini vurgulayan Pehlevan “ İl Sağlık Müdürlüğümüz ve bünyesine bağlı tüm kurumlarımızda temiz çevre, sağlıklı insan" sloganından hareketle ve "sıfır atık" yaklaşımı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü olarak israf ve bilinçsiz tüketimi önlemek, doğal kaynakları korumak amacıyla tüm personellerimize düzenli olarak eğitimler programları uyguluyoruz.”

“Temiz çevre için, oluşan atıklar çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde kaynağında doğru ayrılmalı ve geri dönüşüme kazandırılmalı. Yine ağaçlandırmaya önem verilmeli, enerji üretiminde yenilenebilir enerji kaynakları (güneş, rüzgar vb.) ve enerji tüketiminde tasarruflu teknolojiler kullanılmalıdır. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve bünyesine bağlı sağlık kuruluşları olarak çevre ve atık yönetimi konularındaki çalışmaları ve sıfır atık projesini desteklemeye ve çalışmalarımıza devam edeceğiz ” diye konuştu.

Gerçekleşen programa Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Ahmet Sarıışık, Hastane Hizmetleri Birim Sorumlusu Uzman Şenol Yıldız, sağlık kuruluşlarının yönetici ve ilgili personelleri katılım sağladı.

Program sonunda Pehlevan tarafından Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyasında dereceye giren sağlık kurumları temsilcilerine teşekkür belgesi takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38