Kocaeli İtfaiyesi eğitimde dünya standardını izliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, eğitim hizmetlerinin çapını giderek genişletiyor ve her geçen gün eğitimde çıtayı yükseltiyor

Kocaeli İtfaiyesi eğitimde dünya standardını izliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, eğitim hizmetlerinin çapını giderek genişletiyor ve her geçen gün eğitimde çıtayı yükseltiyor

20 Ağustos 2015 Perşembe 11:04
Kocaeli İtfaiyesi eğitimde dünya standardını izliyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bağlı İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM), son dönemde ülke düzeyinde eğitim görevlerini üstlenmiş durumda. Bu nedenle KOBİTEM, üzerine almış olduğu görevlerin hakkını verme gayretiyle, eğitim hizmetindeki kalite düzeyini, dünya standartlarıyla eşgüdümlü hale getirmeye çalışıyor.
 YURTDIŞI EĞİTİMLERİNE KATILDILAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eğitmenleri, Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrinde ve İspanya’nın Bilbao şehrinde düzenlenen, “Endüstriyel Yangınlarla Mücadele (HAZMAT) ve Arama Kurtarma Eğitimi”ne katıldı. Söz konusu eğitimler, Avrupa Birliği (AB) ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen ERASMUS projesi kapsamında, ülkemizdeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin İtfaiyecilik ve Alan Programı öğretmenlerine yönelik olarak düzenlendi ve her bir etabı iki hafta olmak üzere, iki etap halinde toplam 1 ay süre ile uygulandı.
 KOBİTEM EĞİTMENLERİ KATILDI
Oldukça verimli ve faydalı geçen eğitimlere, KOBİTEM eğitmenleri, programın koordinatörlüğünü de üstlenen İzmit Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alan Programı’nda öğretmenlik hizmeti vermeleri nedeniyle, söz konusu lisenin davetiyle, öğretmen sıfatıyla katıldı. Aynı zamanda bu eğitimlere, ülkemizdeki diğer İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alan Programlarında görev yapan öğretmenler ile İstanbul ve Bursa İtfaiyelerinden de eğitmenler katıldı.
 YURT DIŞINDAKİ İTFAİYE TEŞKİLATI İNCELENDİ
Eğitimlere ek olarak, her iki ülke itfaiyelerinin teşkilatlanma ve organizasyon yapısı da eğitmenler tarafından yerinde incelendi. Bu eğitimler kapsamında toplam beş İtfaiye eğitmenini görev aldı. KOBİTEM’in üstlenmiş olduğu ülke düzeyindeki eğitim görevleri, Kocaeli İtfaiyesi ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ve Kocaeli’nin, Anadolu’daki etkinliğini ve saygınlığını artıran önemli bir etki bırakıyor.
 
KOBİTEM’İN EĞİTİM ALANLARI
KOBİTEM, itfaiye eğitim hizmetleri kapsamında, kurum dışına şu dallarda eğitim hizmeti veriyor;
•        Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile işbirliği protokolü kapsamında, 2010 yılından bu yana, aralıksız olarak devam eden, ülkemizdeki tüm itfaiye teşkilatlarının hizmet içi eğitimleri (Bu programa zaman zaman yurt dışından gelen itfaiyeciler de katılmaktadır).
•        Ülkemizde sadece 5 okulda bulunan ve ilimizde ise Kuruçeşme’deki İzmit Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde eğitim veren, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alan Programı, mesleki dersler öğretmenliği hizmeti
•        Organize Sanayi Bölge itfaiyecilerinin eğitimi
•        Kamu ve özel sektör çalışan eğitimleri ve tatbikatlarına nezaret hizmeti
•        Tehlikeli madde güvenlik danışmanı adaylarına, uygulamalı yangın söndürme teknikleri eğitimi
•        Arama- kurtarma amaçlı ve sosyal hizmet amaçlı STK’ların eğitimi
•        Gönüllü itfaiyecilik eğitimi


Son Güncelleme: 21.08.2015 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38