banner28
banner23
banner36

Kocaeli itfaiyesinden tüm Türkiye’ye temel itfaiyeci eğitimi

Büyükşehir İtfaiyesi’nden 84. dönemde eğitim alan 14 ilden 20 itfaiye erine sertifikaları törenle verildi

Kocaeli itfaiyesinden tüm Türkiye’ye temel itfaiyeci eğitimi

Büyükşehir İtfaiyesi’nden 84. dönemde eğitim alan 14 ilden 20 itfaiye erine sertifikaları törenle verildi

13 Şubat 2020 Perşembe 21:28
Kocaeli itfaiyesinden tüm Türkiye’ye temel itfaiyeci eğitimi

Belediyeler Birliği(TBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen eğitim programı çerçevesinde temel itfaiyeci eğitim programlarının 84. dönemi tamamlandı. Eğitime 14ilden 20 itfaiye eri katıldı. 84. dönemde eğitim alanlara sertifikaları törenle verildi. Bu proje kapsamında gerçekleştirilen İtfaiyeci Hizmet İçi Eğitimine, projenin başlangıcından bu yana, Türkiye’nin farklı itfaiyelerinden ve yurt dışındaki itfaiye teşkilatlarından 2110 itfaiyeci katıldı. Son eğitim grubu ile birlikte bu sayı 2130 kişiye ulaştı.

84. DÖNEMDE 17 İLDEN 20 İTFAİYECİ

Temel itfaiyecilik eğitimleri kapsamında 84. dönem temel itfaiyecilik eğitimleri tamamlandı. EğitimeÇorum, Erzincan, Yalova, Kütahya, Burdur, Giresun, Şanlıurfa, Kastamonu, Zonguldak, Kırklareli, Muş, Bingöl, Malatya ve Nevşehir illerinden 20 itfaiye eri katıldı. Eğitimlerde ‘Yangın Önleme ve Mücadele Teknikleri’, ‘Trafik Kazalarında Kurtarma Teknikleri’,‘Yüksek Açı Kurtarma Teknikleri’, ‘Tehlikeli Maddelerin Taşınması ve Kodlanması’ gibi konular işlendi.

10 YILDIR EĞİTİM VERİLİYOR

The Ness Otel’de düzenlenen programa İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, şube müdürleri ve itfaiye erleri katıldı. Sertifika töreninde konuşanKocaeli İtfaiye Daire Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, “Hizmet içi eğitimlerimizi deprem, sel, yangın ya da çığ gibi felaketlerde nasıl çalışmamız ve vatandaşları nasıl korumamız gerektiğini öğrenmek için yapıyoruz. İşte siz KOBİTEM’den aldığınız eğitimler neticesinde vatandaşlarımızı en hızlı şekilde kurtarmak için eğitim alıyorsunuz. Uçak kazası, çığ felaketi, deprem, yangın, doğada yaşayan hayvanları kurtarma ve sel felaketi bunların hepsini yaşıyoruz. Ve bu felaketleri yaşayan vatandaşlarımızıkurtaracak kim var ülkemizde? 24 saat çalışan itfaiyeciler yani sizler varsınız. Onun için yaptığımız eğitimler sizler için çok önemli” dedi.

SERTİFİKALARI VERİLDİ

Konuşmaların ardından 84. dönem temel itfaiyecieğitim programını tamamlayan 14 ilden 20 itfaiyeciye belgeleri verildi. Programda ayrıca şehit olan askerlerimiz, Van’da çığ altında kalan, uçak kazasında ve Elazığ depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar okundu. Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi(KOBİTEM)’nin Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki uygulama platformunda gerçekleştirildi. Eğitimde itfaiye erlerine “yangın önleme ve mücadele teknikleri, trafik kazalarında kurtarma teknikleri, yüksek açı kurtarma teknikleri ve tehlikeli maddelerin taşınması ve kodlanması”eğitimleri verildi. Eğitimleri tamamlayan itfaiyecilere çeşitli teçhizatlar da verilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38