banner28
banner23
banner36

Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı (SUMP) projesine fon kazandı

Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı (SUMP) projesine fon kazandı

15 Ağustos 2022 Pazartesi 11:44
Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği destekli projelerine bir yenisini ekliyor. Bu kapsamda Kocaeli kenti için daha iyi bir yaşam kalitesi, insanların ve işletmelerin hareketlilik gereksinimlerini karşılamak için Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı (SUMP) başlatıldı.

AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN ÇAĞRI

Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği çerçevesinde temin edilecek mali yardımların uygulanmasına ilişkin “Çerçeve Anlaşması” kapsamında Avrupa Birliği tarafından aday ülkelere sağlanan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın (IPA) 2014-2020 yıllarını kapsayan, ikinci döneminde Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı (USOP), altında yer alan 3 Nolu "Erişilebilir ve Kapsayıcı Ulaştırma" Eylem Alanı kapsamında tüm belediyelere yönelik proje teklif çağrısına çıkıldı. AB standartlarına uygun olarak, rekabetçi, erişilebilir ve sürdürülebilir bir ulaştırma sistemi vasıtasıyla Türkiye'nin ekonomik ve toplumsal kalkınmasını ve AB'ye entegrasyonunu kolaylaştırmayı hedefleyen talep sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

BÜYÜKŞEHİR FON KAZANDI

Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve program otoritesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olan, Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı kapsamında başvurulan, “Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı” (SUMP) Avrupa Birliği tarafından fonlanmaya hak kazandı.

İLK TOPLANTI YAPILDI

“Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı” projesi teknik şartname ve ihale işlemlerinin tamamlanması ile sözleşme aşamasına getirildi ve 28 Haziran 2022 tarihinde ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzalandı. Projenin başlangıcı için ilk toplantı Ulaşım Dairesi Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplanıya tüm paydaşlar katılım gösterdi. Kocaeli Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planının (SKHP) sözleşme süresi 24 ay olarak belirlendi.

KENTİN ULAŞIM VE ERİŞİLEBİLİRLİK ÇEHRESİ DEĞİŞECEK!

Kocaeli kenti için daha iyi bir yaşam kalitesi, insanların ve işletmelerin hareketlilik gereksinimlerini karşılamak için tasarlanmasını hedeflenen Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı, kentsel ulaşımın karmaşıklığını etkili bir şekilde ele almaya yönelik stratejik ve bütünleşik bir yaklaşımı ele alıyor. Sürdürülebilir hareketliliğe ilişkin uzun vadeli bir vizyonun rehberliğinde katılımcı ve gerçeklere dayalı kararlar alınması hedeflendiği proje kapsamında geleneksel ulaşım planlama yaklaşımlarının aksine Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı konseptinde vatandaşların ve paydaşların yoğun katılımına, sektörler (özellikle ulaştırma, arazi kullanımı, çevre, ekonomik kalkınma, sosyal politika, sağlık, güvenlik ve enerji) arasında politikaların koordinasyonuna ve devletin farklı katmanlarında ve özel sektörle geniş bir iş birliğine özel önem verilecek. Çalışma kapsamında farklı kurumlardan uzmanların katkıları alınacak.

Son Güncelleme: 15.08.2022 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38